Komentara: 6
Pregleda: 3184
Foto

Počeli šesti Dečji svetosavski dani

27.01.2021. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Himnom Svetom Savi, osvećenjem slavskog kolača i koljiva i prigodnim kulturno-umetničkim programom danas su u OŠ „Matko Vuković“ počeli šesti Dečji svetosavski dani.
Počeli šesti Dečji svetosavski dani

Ovogodišnja manifestacija koja slavi lik i delo Svetog Save, lučonošu srpske vere i pismenosti, samo će po formi biti drugačija od prethodnih. Program će biti prikazan onlajn na sajtu organizatora i škola koje učestvuju, ali to nije omelo veliki broj dece da se prijave i da budu deo programa.

- Po obimu i sadržaju ovogodišnji Dečji svetosavski dani se neće razlikovati od prethodnih. Nosioci programa na otvaranju su deca prvog i drugog razreda, koji su se jako lepo pripremili. Tradicija se ne prekida i to je jako značajno jer je škola mesto u kome deca zaista mogu da iskažu sve ono što imaju u sebi i oni treba školi da se raduju. Ovo je povod da se svi radujemo – poručuje Mirjana Stevanović, direktorka škole „Matko Vuković“. – Ponosni smo na svu decu koja će učestvovati u programima, a prvi put imamo 50 prijavljenih literarnih  i 150 likovnih radova na konkursu.

Počeli šesti Dečji svetosavski daniOvogodišnji kum Dečjih svetosavskih dana i školske slave je Nenad Kozomora, direktor Doma za decu i mladinu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“,  ustanove koja je od samog početka deo ove manifestacije.

- Posebna mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za kuma ove škole. Dom „Kolevka“ i OŠ „Matko Vuković“ ne sarađuju samo na Dečjim svetosavskim danima već i drugim povodima i zato sam počastvovan što sam ovde. Ponosan sam što nas ni korona nije sprečila da se ovo održi na jedan svečan način – istakao je Nenad Kozomora.

Grad Subotica je od samog početka podržavao Dečje svetosavske dane a po rečima Jasmine Stevanović, sekretarke sekretarijata za društvene delatnosti, tako će biti i ubuduće.

Počeli šesti Dečji svetosavski dani- Dečji svetosavski dani izrastaju u jednu važnu kulturnu manifestaciju u Subotici.  Prosvetari su,  uz medicinare, podneli veliki teret cele ove situacije i radili su u veoma teškim uslovima, suočeni sa mnogim izazovima. Zato su, prosvetari, pored medicinara, heroji ovog vremena – naglasila je Jasmina Stevanović.

Otvaranje manifestacije biće prikazano sutra u 19 časova putem sajtova i društevnih mreža škola koje učestvuju u programu. U petak, 29. januara u 19 časova biće emitovana sjajna predstava "Kuća jutra" OŠ "Đuro Salaj". U ponedeljak, 1. februara, emitovaće se muzičko-scenska dela sa prethodnih manifestacija, u utorak izložba likovnih i literarnih radova iz OŠ "Jovan Mikić". U sredu, 3. februara, biće prikazano svečano zatvaranje manifestacije.

Počeli šesti Dečji svetosavski daniU programu će učestvovati mališani iz 12 subotičkoh škola i gosti iz OŠ "Dragutin Tadijanović" iz Vukovara, Muzičke škole iz Istočnog Sarajeva i Srpskog zabavišta, osnovne škole i gimnazije "Nikola Tesla" iz Budimpešte.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje 6. Dečjih svetosavskih dana Otvaranje 6. Dečjih svetosavskih dana Otvaranje 6. Dečjih svetosavskih dana Otvaranje 6. Dečjih svetosavskih dana Otvaranje 6. Dečjih svetosavskih dana Otvaranje 6. Dečjih svetosavskih dana Otvaranje 6. Dečjih svetosavskih dana Otvaranje 6. Dečjih svetosavskih dana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3184
Povezane teme

Mirjana Stevanović

OŠ Matko Vuković

nenad kozomora

jasmina stevanović

dečji svetosavski dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.