Komentara: 7
Pregleda: 2960

Počeli radovi na izgradnji natputnjaka kod Pačirskog puta

22.06.2021. u 11:10h
Izvor: Subotica.com
Pre nekoliko dana počeli su radovi na izgradnji natputnjaka ipsilon kraka kod Pačirskog puta, za koje je iz republičkog budžeta namenjeno 202 miliona dinara. Izgradnjom ove saobraćajnice rešiće se problem poljoprivrednika koji su, usled puštanja u saobraćaj ipsilon kraka, imali poteškoća da dođu do svojih njiva.
Počeli radovi na izgradnji natputnjaka kod Pačirskog puta
Foto: FB stranica dr Balint Pastor

Projekat predviđa mostovsku konstrukciju iznad glavne saobraćajnice, u dužini od 80 metara i širini od 10,5 metara sa pešačkom stazom.

- To će biti most od prenapregnutog betona, koji treba da bude izgrađen do kraja godine. Izgradiće se i deo pristupnih saobraćajnica, samo onih neophodnih - najavila je Emeše Urban Lalić, državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izgradnjom natputnjaka biće povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

- Sada poljoprivrednici prelaze na drugu stranu bez ikakvog obezbeđenja i to je jako opasno, jer se traktori i kombajni jako sporo kreću, a ovuda prolazi veliki broj kamiona i putničkih vozila velikom brzinom. Kada je kiša ili magla, nemoguće je preći put - istakao je Imre Kern, zamenik gradonačelnika.

Počeli radovi na izgradnji natputnjaka kod Pačirskog putaNedavno je završen natputnjak kod Meljkutskog puta, a kada bude i ovaj, saobraćajnica ipsilon krak biće kompletirana.

- Zahvaljujem se državnoj sekretarki Emeše Urban Lalić i Imreu Kernu, njenom prethodniku, bez kojih ovaj posao ne bi bio urađen. Dokaz za to je da je u prethodnih 6-7 godina više urađeno nego za 25 - naglasio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2960
Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

balint pastor

imre kern

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.