• Pregleda: 2330

Počele kreativne radionice Dečjeg pozorišta

Uprkos tome što još uvek nije počela nova pozorišna sezona, Dečje pozorište Subotica, otvorilo je vrata svojoj publici. Subotički mališani ovog vikenda imaju priliku da učestvuju u radu kreativnih radionica ove ustanove, koje ima pružaju mogućnost da nauče nešto novo i da se druže. Ovo je druga sezona kreativnih radionica u Dečjem pozorištu.
Počele kreativne radionice Dečjeg pozorišta

Petoro Subotičana predškolskog i školskog uzrasta učestvovali su u radu kreativne radionice Dečjeg pozorišta. Oni su tokom dva sata od plastičnih čaša i raznobojne vune i kanapa pravili držače za olovke koji će krasiti njihove radne stolove u novoj školskoj godini. Deca vole da učestvuju u radu ovakvih radionica, a mnogi od njih redovno dolaze.

Dečje pozorište je pokrenulo Kreativne radionice prošle sezone, a zbog velikog interesovanja roditelja i dece one će biti organizovane i tokom sezone 2013/2014. godine. Radionice vodi  kostimograf Dečjeg pozorišta  Erika Janovič sa saradnicima. Za svaku radionicu se bira nova tema, kako bi deci bilo zanimljivije i kako bi im se prikazala nova tehnika rada.

Već sutra od 10 časova biće organizovana nova Radionica u Dečjem pozorištu. Sve radionice su za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a realizuju se na srpskom, hrvatskom i mađarskom jeziku. Dečje pozorište obezbeđuje materijal za rad, a mališani nose kući izrađene predmete.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.