Komentara: 0
Pregleda: 1210

Počela Svetosavska nedelja

22.01.2009. u 14:04h
<p>Izložbom slika na&scaron;eg poznatog umetnika Vase Dolovačkog sinoć u Srpskom kulturnom centru &ldquo;Sveti Sava&rdquo; počelo je obeležavanje &ldquo;Svetosavske nedelje&rdquo;. Ovu manifestaciju otvorio je Episkop bački Irinej, a nastupili su i članovi me&scaron;ovitog hora Srpskog kulturnog centra.</p>
Počela Svetosavska nedelja

“Svetosavska nedelja” glavna je manifestacija u toku godine koju organizuje Srpski kulturni centar “Sveti Sava”. Oni obeležavaju dane Svetog Save po uzoru na njegov rad uz umetnost, nauku i duhovnost. Narednih dana u prostorijama Centra, održaće se niz okupljanja, među kojima su duhovna i istorijska tribina, muzičke veče i predstavljanje jubilarnog stotog kola Srpske književne zadruge.

Prva manifestacija u okviru “Svetosavske nedelje” bila je izložba slika, savremenog slikara Vase Dolovačkog. Izložbu je otvorio Dragan Jovanović Danilov, koji za njega kaže da ne stvara lažnu stvarnost ili iluziju banalnog prisustva predmeta već te predmete slika čulno vezujući za njih.

Centralna svečanost u okviru “Svetosavske nedelje” održaće se 27. januara na Savindan, kada će se u hotelu “Patria” održati Svetosavski bal.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1210
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.