Komentara: 39
Pregleda: 9523
Foto

Počela sezona održavanja i rehabilitacije puteva, "Borovo" ulica prohodna za saobraćaj

30.04.2019. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Radovima u Ulici Dimitrija Tucovića, gde je danas završeno postavljanje novog sloja asfalt betona u dužini od 200 metara, započela je sezona na održavanju i rehabilitaciji saobraćajnica. Ugovorna vrednost svih planiranih radova, poverenih kompaniji "Vojput", iznosi nešto više od 33 miliona dinara.
Počela sezona održavanja i rehabilitacije puteva, "Borovo" ulica prohodna za saobraćaj

Kako je pre nekoliko godina rađen u nepovoljnim vremenskim uslovima i na temperaturnom minusu, stari sloj asfalt betona u Ulici Dimitrija Tucovića, poznatijoj kao "Borovo" ulica, ubrzo je ispucao i propao, stoga je, kako je objasnio Duško Jusupović, zamenik odgovornog rukovodioca radova u kompaniji "Vojput", sezona radova otpočela upravo njegovom obnovom.

- Juče smo uradili virgenisanje, odnosno uklanjanje starog sloja asfalt betona debljine oko pet centimetara, a nakon toga smo postavljali novi sloj asfalt betona, takođe debljine oko pet centimetara. Ulica će biti puštena u saobraćaj već danas, a od upravljača puteva zavisi kada će biti ofarbana i obeležena parking mesta - rekao je Jusupović.

Nešto posle podneva radnici "Vojputa" su završili rekonstrukciju ove ulice, te su uklonjene saobraćajne blokade i oznake, omogućivši tako prolaz vozilima.

Počela sezona održavanja i rehabilitacije puteva, "Borovo" ulica prohodna za saobraćaj

Ugovorom, čija vrednost iznosi nešto više od 33 miliona dinara, na isti način je predviđena i rehabilitacija Majšanskog puta od kružnog toka prema Ulici Isidore Sekulić, kao i ulica Bose Milićević i Zmaj Jovine od ulaska na Majšanski most do kružnog toka na Radijalcu. Početak radova očekuje se naredne sedmice, a u toku godine obnoviće se još nekoliko saobraćajnica uklanjanem starog i presvlačenjem novim slojem asfalt betona, uz proširenje ulice od jedan metar.

- To su Sep Ferenca u dužini od 320 metara od Aleje Maršala Tita do Kosovske ulice, zatim Palmotićeva u dužini od 370 metara od Gundulićeve prema Somborskom putu i Matije Gupca u dužini od 500 metara od Kumičićeve prema Blaška Rajića - dodao je Jusupović.

Počela sezona održavanja i rehabilitacije puteva, "Borovo" ulica prohodna za saobraćaj

Pored obnove i rehabilitacije saobraćajnica, kompanija "Vojput" će u toku godine posuti tucanikom oko pet kilometara ulica, među kojima su Bračka, Goce Delčeva, Požarevačka, Krfska, Čačanska, Marinkić kraj u Tavankutu i Vojvođanska u Ljutovu.

Izvor: Subotica.com
Privođenje kraju radova na rehabilitaciji asfalta u Ulici Dimitrija Tucovića Privođenje kraju radova na rehabilitaciji asfalta u Ulici Dimitrija Tucovića Privođenje kraju radova na rehabilitaciji asfalta u Ulici Dimitrija Tucovića Privođenje kraju radova na rehabilitaciji asfalta u Ulici Dimitrija Tucovića Privođenje kraju radova na rehabilitaciji asfalta u Ulici Dimitrija Tucovića Privođenje kraju radova na rehabilitaciji asfalta u Ulici Dimitrija Tucovića Privođenje kraju radova na rehabilitaciji asfalta u Ulici Dimitrija Tucovića Privođenje kraju radova na rehabilitaciji asfalta u Ulici Dimitrija Tucovića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 9523

Povezana vest

Povezane teme

vojput

rupe na putevima

rehabilitacija

saniranje puteva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.