Komentara: 3
Pregleda: 2405

Počela prijava anketara za učešće u popisu poljoprivrednih gazdinstava

15.08.2023. u 12:09h > 16:38
Izvor: Subotica.com
Za potrebe popisa poljoprivrednih gazdinstava u Subotici i okolini biće angažovano ukupno 38 popisivača koji će imati zadatak da obiđu ukupno oko 10 hiljada gazdinstava. Javni poziv za prijavu anketara biće otvoren zaključno sa 21. avgustom.
Počela prijava anketara za učešće u popisu poljoprivrednih gazdinstava

Predviđeno je da popisivanje poljprivrednih gazdinstava u Subotici i okolini bude sprovedeno od 1. oktobra do 15. decembra. Prijava kandidata će se vršiti elektronski, a 22. avgusta izaći će lista kandidata koji se pozivaju na intervju. 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju jesu da su punoletni državljani Republike Srbije, da imaju minimum treći stepen obrazovanja, da nisu osuđivani i da se protiv njih ne vodi istražni postupak. Što se tiče ostalih uslova, oni će biti bodovani prema zadatom kriterijumu. 

- Boduje se stručna sprema popisivača, visina stručne spreme, zatim oblast obrazovanja, prednost će imati kandidati koji imaju obrazovanje iz oblasti poljoprivrede, zatim radni status - nezaposleni će imati prednost u odnosu na ostale, ali to ne znači da i ostale kategorije, zaposleni i penzioneri, ne mogu da se prijave - naglašava Danica Abraham, načelnica Odeljenja statistike u Subotici u izjavi za portal VojvodinaUživo i dodaje da će se bodovati učešće u prethodnim anketama Republičkog zavoda za statistiku.

Počela prijava anketara za učešće u popisu poljoprivrednih gazdinstavaPopisivači će popisivanje vršiti na terenu, a svaki od njih imaće oko 250 gazdinstava, koja u zadatom roku od dva i po meseca treba da obiđe, prikupi podatke i unese ih u laptop. Po ispravnom popunjenom upitniku anketari će biti plaćeni po 600 dinara, što znači da mogu da zarade i do 150 hiljada dinara. Pored isplate po učinku, na osnovu broja popisanih gazdinstava, anketarima će biti isplaćeni i realni putni troškovi rada na terenu, odnosno dobiće 2.500 dinara na ime troškova telefona i interneta. 

Pre samog odlaska na teren, popisivači će proći petodnevnu obuku, i to od 18. do 22. septembra. Zainteresovani više informacija o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji mogu pronaći ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 3 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2405

Povezana vest

Povezane teme

popis u subotici

popisivači

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.