Komentara: 0
Pregleda: 2652
Foto

Počela podela higijenskih i paketa osnovnih životnih namirnica u Crvenom krstu

16.10.2023. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Gradskog odbora Crvenog krsta danas je počela podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama kao i paketa sa sredstvima za ličnu higijenu, namenjenih našim najugroženijim sugrađanima.
Počela podela higijenskih i paketa osnovnih životnih namirnica u Crvenom krstu

Kao i prethodnih godina, sredstvima iz budžeta Grada Subotice obezbeđeni su paketi hrane i higijene, koji će se od danas deliti u prostojiama Crvenog krsta i u Mesnim zajednicama, a prema spisku koji je utvrdio Centar za socijalni rad. 

 - Ove godine je za 2500 paketa hrane i 300 paketa higijene opredeljeno 7 miliona dinara u u budžetu grada. Svake godine grad pruža podršku najuroženijima putem novčanih davanja koja se realizuju preko Centra za socijalni rad. Ove godine opredeljeno je 19.1 milion dinara, za sva novčana davanja, od jednokratnih pomoći do interventih pomoći, za ogrev. Moram da napomenem da imamo izuzetnu saradnju sa Crvenim krstom. Mi smo ove godine opredelili za sve aktivnosti, koje se realizuju u Crvenom krstu 48.5 miliona dinara. Veoma je značajna naša saradnja kako sa Crvenim krstom tako i sa Centrom za socijalni rad. Paketi higijene se dele i po Mesnim zajednicama, po rešenju Centra za socijalni rad - objašnjava Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

Počela podela higijenskih i paketa osnovnih životnih namirnica u Crvenom krstuOdređeni broj paketa sa onovnim životnim namirnicama i paketa sa sredstvima za lični u opštu higijenu podeljen je danas, dok će ostatak biti podeljen u narednim mesecima, do aprila ili maja sledeće godine.

 - U paketima osnovnih životnih namirnica nalaze se namirnice kao što su brašno, ulje, šećer, testenina, dok su u paketima higijene sapuni, šamponi, tečnsot za sudove i slično. Na današnji dan, na osnovu spiska Centra za socijalni rad,  raspoređeno je 290 paketa hrane i 72 paketa higijene. U narednom periodu, a to je do aprila - maja naredne godine, biće podeljeni i ostali paketi, i to kod nas u Crvenom krstu, svakodnevno od 9 do 12, s tim da Centar za socijalni rad na osnovu svojih kriterijuma određuje korisnike koji imaju pravo da dobiju pakete, bez obzira da li su hrana ili higijena - kaže Zoran Molnar iz Crvenog krsta Subotice.

Počela podela higijenskih i paketa osnovnih životnih namirnica u Crvenom krstu

Izvor: Subotica.com
Podela paketa sa hranom za socijalno ugrožene korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela paketa sa hranom za socijalno ugrožene korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela paketa sa hranom za socijalno ugrožene korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela paketa sa hranom za socijalno ugrožene korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela paketa sa hranom za socijalno ugrožene korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela paketa sa hranom za socijalno ugrožene korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela paketa sa hranom za socijalno ugrožene korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela paketa sa hranom za socijalno ugrožene korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2652
Povezane teme

ilija đukanović

crveni krst subotica

zoran molnar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.