Komentara: 0
Pregleda: 2178

Počela nova sezona u Dečijem pozorištu

18.09.2010. u 18:25h
Izvor: RTV Yueco
Počela nova sezona u Dečijem pozorištu

Nova pozorišna sezona počela je i u dečijem pozorištu. Danas je već odigrana jedna predstava na mađarskom jeziku, dok se predstava na srpskom jeziku "U tami" igra sutra u 11 časova u prostorijama kulturno umetničkog društva Mladost. Karte se kupuju na ulazu sat vremena pre početka predstave.

Za vreme letnjeg perioda dečije pozorište gostovalo je na mnogim festivalima, kao što su Kotorski i festival u Plovdivu. Pozorišna predstava na srpskom jeziku koja se igra sutra predstavljena je na oba festivala i dobila pozitivne kritike.

Jedna od novina u pozorištu jeste da će 2. oktobra u 16 časova organizovati dramska sekcija za decu od 6 do 16 godina. Deca bi trebalo da dođu na audiciju i na neki način da pokažu sklonosti ka glumi, bilo da je to recitacija, vic ili neki drugi vid animacije. Za sada je audicija samo na srpskom jeziku, ali se uskoro očekuje i na mađarskom.

Još jedna od zanimljivosti u dečijem pozorištu jeste da od nedavno njima pomažu volonteri, uglavnom učenici srednjih škola i studenti, koji su zaduženi za kreativne posleve.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2178
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.