Komentara: 0
Pregleda: 3303

Počela nastava za pravilno reagovanje u vanrednim situacijama

25.11.2016. u 21:20h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Crvenog krsta održana je prezentacija Programa za smanjenje rizika posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnoj zajednici, koji je namenjen osnovcima širom Srbije.
Počela nastava za pravilno reagovanje u vanrednim situacijama

U saradnji sa Crvenim krstom Srbije, Program je implementiran u nastavni plan  osnovnih škola u 16 gradova i opština u našoj zemlji. U okviru  Programa,  deca  kroz interaktivne radionice uče kako da se ponašaju u vanrednim situacijama, a cilj je da se  utiče na podizanje nivoa opšte bezbednosne kulture.

- Intereaktivnim radionicama biće obuhvaćene tematske oblasti iz vanrednih situacija, kao što su poplave, klizišta, odroni i zemljotresi. Rad je prilagođen đacima trećeg razreda osnovnih škola kroz radne, listove, sveske, vežbe a u saradnji sa službama sa kojima inače operativno sarađujemo-kaže  stručna saradnica za prvu pomoć i delovanje u nesrećama Crvenog krsta, Dijana Gabrić.

Nastava u školama se održava ponedeljkom, u traje jedan školski čas. Sav materijal potreban za ove časove obezbedio je Crveni krst. Časove za podizanje bezbednosti već nekoliko nedelja pohađaju đaci Osnovne škole „Sonja Marinković.

- Za decu je veoma važna ova nastava, jer uče kako da se ponašaju u vanrednim situacijama, da znaju ne samo da pomognu drugima, nego i objasne svojim drugovima šta treba da čine u situacijama poplava, požara, nesreća. Oni već pričaju svojim vršnjacima šta bi trebalo raditi u takvim situacijama.  To je jedan veoma zanimljiv i koristan projekat za sve njih-kaže učitelj OŠ „Sonja Marinković“, Velimir Ivković Ivandekić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3303
Povezane teme

crveni krst

vanredna situacija

štab za vanredne situacije

elementarna nepogoda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.