Komentara: 0
Pregleda: 3029

Pobratimljeni konjički klubovi Subotice i Požarevca

05.09.2011. u 15:48h
Izvor: RTV Yueco
Pobratimljeni konjički klubovi Subotice i Požarevca

Predstavnici Konjičkog kluba "Bačka" iz Subotice i Konjičkog društva "Knez Mihailo" iz Požarevca potpisali su juče na 48. Ljubičevskim konjičkim igrama sporazum o bratimljenju i saradnji. Preko 15.000 gledalaca na hipodromu u Požarevcu videlo je ukupno 12 galopskih i kasačkih trka sa nagradnim fondom od 3,16 miliona dinara i još niz konjičkih manifestacija. Inače, Palićanin Branislav Mukić obeležio je kasački deo programa ovogodišnjih 48. Ljubičevskih konjičkih igara.

U sklopu 48. Ljubičevskih konjičkih igara potpisan je sporazum o bratimljenju i saradnji između Konjičkog kluba Bačka iz Subotice i Konjičkog društva "Knez Mihailo" iz Požarevca. U ime klubova, sporazum su potpisali Steva Rajnović i Saša Filipović, a u ime dva grada predsednici gradskih skupština Slavko Parać, odnosno Miomir Ilić. Potpisivanje sporazuma dva konjička kluba su samo formalizovala dosadašnju uspešnu saradnju, a gradovi Požarevac i Suboticu produbili saradnju.

Konjički klubovi iz Subotice i Požarevca imaju vekovnu tradiciju. Klubovi se razlikuju u tome što je "Knez Mihailo" specijalizovan za galopske trke, dok su grla vlasnika okupljenih u "Bačkoj" specijalizovana za kasačke trke. S tim u vezi, Subotica može da se pohvali sa dva prva mesta u obe kasačke trke koje su priređene drugog dana igara, a ostvario ih je Branislav Mukić, osvajač rekordnih 12 trofeja na „Ljubičevskim konjičkim igrama“, dok je u jednoj od dve kasačke trke učestvovalo grlo Patriota, vlasnika Lasla Berenjija.

Preko 15.000 gledalaca na hipodromu videli su ukupno 12 galopskih i kasačkih trka sa nagradnim fondom od 3,16 miliona dinara i još niz konjičkih manifestacija poput svečanog defilea učesnika ulicama grada, umeća dece jahača članova KK „Knez Mihailo“, daljinskog jahanja na 40 kilometara, utakmica u preskakanju prepona. U najznačajnijoj trci na igrama, Kupu Ljubičeva za galopere, pobedilo je grlo Artisto, beogradske štale Tešić. Pobedniku je pripalo 400.000 dinara. Najveće interesovanje izazvalo je takmičenje za titulu Viteza Ljubičeva, u 5 disciplina - gađanje topuzom, strelom, kopljem, kurirsko jahanje i seča sabljom. Medju 12 takmičara titulu viteza je osvojio Požarevljanin Ivan Stanković, na grlu "Lejdi Gaga".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3029
Povezane teme

Slavko Parać

konjički klub

konjički klub bačka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.