Komentara: 1
Pregleda: 2427

Pobeda rukometaša Spartak Vojputa protiv Morave (25:24)

20.10.2013. u 10:26h
Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Spartak Vojput je stigao do treće pobede u Super ligaškom društvu, pobedivši večeras u Hali sportova u Subotici pred oko 500 gledalaca ekipu Morave sa minimalnim rezultatom 25:24. Gosti su bili bolji u prvih trideset minuta, međutim boljom igrom u nastavku subotičani su osvojili nove bitne bodove za nastavak prvenstvene trke.
Pobeda rukometaša Spartak Vojputa protiv Morave (25:24)

Morava je bolje otvorila utakmicu, poveli su gosti golom Denića u prvom napadu. Usledila je izjednačena igra do desetog minuta kada su gosti prvi put stigli do dva gol aprednosti golom Filića, 3:5. Trener domaćih Zeljković bio je primoran da malo ispretumba tim zbog povrede Jovanovića. Probao je na krilu Janjića ali nakon dva promašaja iz čistih situacija dolazi do nove rokade u timu tako da je na levom krilu zaigrao iskusni Kovačević.

Uspeli su subotičani da izjednače na 8:8, međutim Morava tada pravi mini seriju i po prvi put dolaze do plus tri gola 8:11, tri minuta pre kraja poluvremena. Uspeli su gosti da održe tu prednost do isteka prvog dela tako da se na odmor otišlo sa 10:13.

Dugo su tražili igru rukometaši Spartak Vojputa i konačno je pronašli početkom drugog poluvremena. Za samo dva minuta anulirali su prednost Morave. Dobrom odbranom, sigurnim intervencijama Cvetkovića i golovima Jelića, Distola i Papića izjednačili su rezultat 13:13, da bi Kovačević doneo prvo vodstvo Spartak Vujputu u 34. minutu 14:13. Domaći su nastavili u istom ritmu i nakon dva gola Distola stigli do velikih 21:17.

Subotičani su održavali prednost od 3-4 gola sve do 57. minuta kada je usledila uzbudljiva završnica. Iskoristili su gosti isključenje Kosovića i sa igračem više postigli dva gola i smanjili na 24:22, dva minuta pre kraja. Usledio je brzi gol večeras odličnog Pavlovića za 25:22, ali ni tada se Morava nije predavala. Denić smanjuje na 25:23, nakon čega je Kojić presekao napad i brzom kontrom smanjio na 25:24, pedeset sekundi pre kraja.

Spartak Vojput je dobro izgradio poslednji napad ali Kovačević nije uspeo da savlada golmana Dimitrijevića. Međutim gosti u poslednjih desetak sekundi nisu uspeli da probiju odbranu domaćina tako da su bodovi ipak zasluženo ostali u Subotici.

Spartak Vojput - Morava 25:24 (10:13)

Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2427
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.