Komentara: 1
Pregleda: 3228
Foto

Pobeda odbojkaša na startu sezone

18.10.2013. u 23:11h
Izvor: Wiener Städtische liga
U duelu dva Spartaka slavio je domaćin iz Subotice, koji je osvojio sva tri boda na startu Viner štetiše Super lige. Mogli su gosti maker do boda, ali su posustali u četvrtom setu, kad je tim sa severa Bačke načinio preokret i sačuvao ceo plen. Meč je zvaršen pobedom Subotičana 3:1.
Pobeda odbojkaša na startu sezone

Bolje je počeo domaćin, koji je minimalnu prednost sa prvog (8:7) na drugom tehničkom tajm-autu znatno povećao (16:11). Vodili su Subotičani i sa 22:16, ali su ipak imali problema u završnici. Gosti su najpre prišli na 22:19, odmah potom i na 23:21, ali je ekipa koju od ove sezone sa klupe predvodi Aleksandar Petrović odolela – 25:22.

U drugom periodu je bilo neizvesnije, ali su sve vreme domaći imali prednost. Ona je iznosila od dva do četiri poena, a tim iz Ljiga je često pretio, ali nikako nije uspevao da potpuno preokrene.

Subotičani su prvu veću prednost stekli na startu seta (8:5), ali je tim Bogdana Veličkovića stigao do izjednačenja sredinom ovog perioda (13:13). Činilo se da su gosti tada uhvatili ritam, ali je opet usledila bolja igra domaćih, koji su se još jednom „odlepili“ (20:16). Imao je domaćin i četiri vezane set lopte (24:20), ali je iskoristio tek poslednju – 25:23.

Ipak, u završnici tog seta videli su gosti da mogu ravnopravno da se nose sa imenjakom iz Subotice. I bili su daleko bolji rival u trećem setu. Poveli su sa 12:10, a potom vezali sedam poena u nizu (19:10) i praktično rešili ovaj set.

I u četvrtom periodu bolje su startovali gosti, ovoga puta su prvu osetniju razliku stekli sredinom seta (12:8). Ipak, Subotičani su se brzo vratili u meč, najpre vezali tri poena (12:11), a vrlo brzo su i preokrenuli (17:15).

Nisu se domaći na tome zaustavili, osvojili su još četiri poena u nizu i stekli bezbednih “plus šest” (21:15). Ostalo im je samo da mirno privedu meč kraju, pa su osvojili sva tri boda, baš kao i nedavno odbojkašice u ovoj istoj hali – 25:18.

Izvor: Wiener Städtische liga
Odbojka (M): Spartak (Subotica) - Spartak (Ljig) Odbojka (M): Spartak (Subotica) - Spartak (Ljig) Odbojka (M): Spartak (Subotica) - Spartak (Ljig) Odbojka (M): Spartak (Subotica) - Spartak (Ljig) Odbojka (M): Spartak (Subotica) - Spartak (Ljig) Odbojka (M): Spartak (Subotica) - Spartak (Ljig) Odbojka (M): Spartak (Subotica) - Spartak (Ljig) Odbojka (M): Spartak (Subotica) - Spartak (Ljig)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3228
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.