• Pregleda: 1494

Plivanje: Subotičani uspešni i u drugom kolu Kupa "SRB pool OWS 2019"

U nedelju, 10. marta, na bazenu Dudova šuma, održano je drugo od četiri kola Otvorenog prvenstva Srbije u plivanju na otvorenim vodama (Open SRB pool OWS Cup 2019). Takmičenje je u okviru zimskog kupa, odvija se po pravilima Saveza za daljinsko maratonsko i masters plivanje (DMMP) koje je i organizator ovog takmičenja i boduje se u okviru navedenog takmičenja.
Plivanje: Subotičani uspešni i u drugom kolu Kupa "SRB pool OWS 2019"

Pravo nastupa su imali i imaju svi prijavljeni domaći i strani takmičari, bez ograničenja zbog promocije plivanja na otvorenim vodama u Srbiji, međutim, pravo bodovanja imaju samo licencirani takmičari za aktuelnu kalendarsku godinu.

Staza plivanja u 50-ometarskom  bazenu je kružna, obeležena bovama, tako da je start i cilj  na istom mestu. Dužina staze je 3000 metara, pliva se 25 krugova.

U oba kola Subotica je imala svoje predstavnike, koji su ostvarili zapažene rezultate. Najuspešniji je bio Borislav Fermanović, član Plivačkog kluba "Spartak Prozivka", koji je kompletnu stazu isplivao za  36 minuta, 17 sekundi i 69 stotinki i tako osvojio 1. mesto u svojoj uzrasnoj kategoriji (17-18 godina) a i u apsolutnom plasmanu.

Jednako uspešan je bio i Filip Zavišić, član PK "Spartak", koji je u svojoj uzrasnoj kategoriji (13-14 godina) osvojio 1. mesto, a u apsolutnom plasmanu je bio treći sa vremenom  00:39:10:56. Bojana Fermanović , iz PK "Spartak Prozivka", u svojoj uzrasnoj kategoriji (13-14 godina) osvojila je 1. mesto, dok je u ukupnom plasmanu bila deveta.

Ostali takmičari Subotice, članovi PK "Spartak", su takođe osvojili 1. mesta u svojim starosnim kategorijama. Slobodan Božin, Ana Vukičević, Nebojša Crnogorac i Igor Gašpar.

Naredno, 3. kolo, održaće se 13. aprila, takođe na bazenu u Dudovoj šumi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Makljar Odgovori
Naprid Cigo !Svaka čast!!!
Sanela Odgovori
Veliko BRAVO za ANU VUKICEVIC
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.