Komentara: 4
Pregleda: 2169

Plivanje: SRC "Prozivka" bio domaćin Prvenstva Srbije za pionire

19.03.2018. u 15:45h > 18:24
Izvor: TV Subotica
Bazen Sportskog rekreativnog centra Prozivka, proteklog vikenda ugostio je 300 takmičara iz 40 domaćih klubova, koji su nastupili na Zimskom pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Srbije u plivanju za pionire, u organizaciji Plivačkog saveza Srbije i domaćina Plivačkog kluba „Spartak – Prozivka“.
Plivanje: SRC "Prozivka" bio domaćin Prvenstva Srbije za pionire

Zahvaljujući odličnoj sportskog infrastrukturi neophodnoj za organizaciju ovakvo masovnog takmičenja ali i pozitivnog iskustva nastalog pri organizaciji plivačkog Mastersa početkom decembra prošle godine, Subotica je sa pravom dobila organizaciju pionirskog državnog prvenstva, ali i kadetskog koji je na programu narednog vikenda.

- Mislim da smo "položili prijemni" kada smo prošle godine uspešno održali Masters, koji je i tada tehnički organizovao Plivački klub "Spartak-Prozivka". Tada su bili čelnici Plivačkog saveza Srbije, a pozvali su nas i početkom marta da pitaju da li smo spremeni da organizujemo i budemo domaćini za uzrast pionira, a zatim nedelju dana kasnije domaćini juniorima - rekao je na otvaranju Nemanja Simović, član GV zadužen za sport i omladinu - Svedoci smo da Subotica iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, poprima oblik jednog sportskog centra. Raduju me ovi uspesi, raduje me dobra saradnja PK "Spartak-Prozivka" sa svih ovih 40 klubova iz Srbije i oduševljenje tristotinjak dece koja jedva čekaju da uskoče u bazen i zaplivaju za svoje medalje.

Plivanje: SRC "Prozivka" bio domaćin Prvenstva Srbije za pionire

Na pionirskom prvenstvu Srbije, pravo nastupa imali su devojčice starosti između 10 i 11 godina odnosno dečaci starosti od 11 do 12 godina. Dva dana takmičenja donela su mnogo uzbudljivih detalja i rezultata, a kada se crta podvuče ekipno najuspešnija ekipa je Plivački klub „Novi Sad“, dok su dve ekipe iz našeg grada Plivački klub „Spartak – Prozivka“ i „Plivački klub Spartak“ osvojili peto odnosno šesto mesto u nacionalnom šampionatu.

U pojedinačnoj konkurenciji plivačica „Spartak – Prozivke“ Teodora Ždrnja osvojila je srebrnu medalju u disciplini 100m delfin, dok su u disciplini štafeta 4x50m mešovito bronzanu medalju uzele Dalija Kutić, Silvija Tot, Teodora Ždrnja i Maša Kostić.

Plivački klub "Spartak" osvojio je devet medalja na ovom prvenstvu od čega 7 zlatnih, i po broju odličja bili su najuspešniji klub na prvenstvu, ali po bodovanju Plivačkog saveza Srbije osvojili su ekipno šesto mesto. Iz redova Plivačkog kluba "Spartak" posebna priznanja za najbolje plivače dobili su Danilo Dulić i Lili Kuti.

Plivanje: SRC "Prozivka" bio domaćin Prvenstva Srbije za pionire

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 4 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2169

Povezana vest

Povezane teme

plivači

plivanje

plivači spartaka

plivački klub Spartak

plivački klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.