Komentara: 3
Pregleda: 3857

Plivanje: Andrej Barna osvojio zlatnu i bronzanu medalju na Prvenstvu Amerike

07.12.2021. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Andrej Barna, naš sugrađanin i reprezentativac Srbije u plivanju, pobedio je u trci na 100 metara slobodno na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država i okitio se bronzom na 50 metara slobodnim stilom.
Plivanje: Andrej Barna osvojio zlatnu i bronzanu medalju na Prvenstvu Amerike
Foto: Arhiva (2019)

Andrej koji je ponikao u subotičkom Spartaku trenutno je na postdiplomskim studijama na Univerzitetu Lujvil, u Grinsborou na Prvenstvu Amerike prvo je doplivao do bronzane medalje na 50m slobodno sa vremenom 22.43. Nedostajalo mu je samo  sedam stotinki iza prvoplasiranog Bruna Fratuša (22.36), dok je Adam Čeni osvojio srebrnu medalju.

PREZADOVOLJAN! Barna se jutros javio u program TV "Nova S" i izneo utiske nakon trijumfa na Otvorenom prvenstvu Amerike. - Bilo je super takmičenje. Nisam očekivao baš da bude tolika razlika između mene i drugoplasiranog. Imao sam i sreće što trenutno najbrži američki plivač nije učestvovao, zato je trka bila malo opuštenija, ali je ovo odličan rezultat za ovaj deo sezone i prezadovoljan sam – rekao je Barna.

U finalu na 100 metara slobodno isplivao je sa odličnim vremenom 48.44 i okitio se zlatnom medaljom. Drugo mesto zauzeo je  Gus Borgesa (49.40), dok je treći do cilja stigao Tejtu Džekson sa 49.52.

Lični i državni rekord Andreja Barne je 48.05 postavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je osvojio deveto mesto. Pregršt medalja Barna je osvajao za svoj Spartak i kada god je u prilici vrlo rado poseti svoje drugare.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3857
Povezane teme

plivači

plivanje

plivači spartaka

plivački klub Spartak

andrej barna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.