Komentara: 2
Pregleda: 4607

Planinari Spartaka na Fruškogorskom maratonu

28.04.2015. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
Na tradicionalnom, 38. po redu, Fruškogorskom maratonu koji je u subotu održan na Fruškoj gori nastupili su i članovi Planinarskog kluba "Spartak". Na ultramaratonu Nikola Kujundžić je zauzeo drugo mesto, dok je 85km dugu stazu kao prvoplasirani završio Isidor Mac.
Planinari Spartaka na Fruškogorskom maratonu

Fruškogorski maraton je  tradicionalna manifestacija koja predstavlja najmasovniju planinarsku akciju na teritoriji Srbije, a koja je ove godine okupila oko 10.000 planinara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Francuske i mnogih drugih zemalja.

Učešće (i) na ovogodišnjem maratonu uzeo je Planinarski klub „Spartak“ iz Subotice  sa pre preko 200 članova koji su krenuli u savlađavanje jedne od mnogobrojnih ponuđenih staza, staza koje se kreću u rasponu od 125,213 metara sa visinskom razlikom od 5.611 metara do najmanje od 10,144 m sa visinskom razlikom od 470 metara pružaju svim ljubiteljima prirode da u skladu sa svojom fizičkom pripremljenošću uživaju u lepotama Nacionalnog parka "Fruška gora".

PK "Spartak" je prvi put ove godine bio i aktivni suorganizator ove velike manifestacije. Članovi subotičkog kluba su označili i kontrolisali deo staze koju su koristili maratonci, a takođe su držali i jednu tačku od ukupno 24 koliko ih je bilo na najvećoj stazi.

Vreme je bilo toplo i dosta neprijatno za trčanje, ali takmičari Spartaka su ipak ostvarili zapažene rezultate. Na najdužoj stazi Ultra ekstremnog maratona od nešto više od 125 kilometara član PK "Spartak" Nikola Kujundžić osvojio je drugo mesto. Najtežu stazu u predviđenom vremenu su završili i Balint Orši, Sara Pirnat, Sabina Klbeček i Calbert Karolj. Veliki zapadni maraton u dužini od 85,063 metara Isidor Mac je završio na prvom mestu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4607
Povezane teme

planinari

planinarski klub spartak

fruškogoski maraton

nikola kujundžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.