Komentara: 25
Pregleda: 10951

Plan zatvaranja ulica tokom 4. Subotičkog polumaratona (nedelja)

27.08.2021. u 19:01h > 28.08.2021. u 10:27h
Izvor: Subotica.com
Subotica će ponovo biti domaćin velike sportsko-rekreativne manifestacije koja će u nedelju (29. avgust) u naš grad dovesti na stotine gostiju iz čak 17 država. "Trka kroz istoriju", poznatija kao Subotički polumaraton, održava se na gradskim ulicama, u užem i širem centru grada, zbog čega će taj dan od 9 do 14 časova biti zatvaranja ulica.
Plan zatvaranja ulica tokom 4. Subotičkog polumaratona (nedelja)

Kao i svake godine, sa sve većim iskustvom, organizatori Subotičkog polumaratona (SUPM) značajno vreme i energiju uložu da bezbednost učesnika svih trka ove sportsko-rekreativne manifestacije bude na najviše nivou. Jedna od mera da se taj cilj ostvari je i privremeno zatvaranje ulica koje su na trasi kuda takmičari prolaze.

U saradnji sa Odeljenjem saobraćajne policije, organizatori SUPM, napravili su jasan i precizan plan koji je blagovremeno predstavljen javnosti, kako bi svi bili informisani i pripremljeni na dan takmičenja.

ODLIČAN ODZIV NA SUPM - Za učešće na 4. Subotičkom polumaratonu prijavilo se nešto više od hiljadu takmičara iz 17 država. Najviše je naravno Subotičana. Oni će trčati na distancama 5, 10 i 21 kilometar. Prijave su zatvorene 20. avgusta.

Za bezbednost takmičara i asistenciju tokom trke u nedelju će biti angažovano oko 80 redara i 120 volontera koji će biti raspoređeni duž čitave staze. Takođe, od Hale sportova do spomenika "Prozivka" biće postavljeno 10 okrepnih stanica, 5 punktova na kojima će biti obezbeđena medicinska pomoć.

- Prijavni, ujedno i informativni centar, biće kao i ranijih godina u Domu vojske, otvara se već u subotu u 13 časova i tu će se za vikend moći preuzimati takmičarski paketi ali i informisati se oko održavanja trke. Od 17 časova organizovaćemo pasta parti gde će takmičari moći da preuzmu startne pakete - objasnio je Žika Savin u ime Sportskog udruženja "Horizont" - Pre glavne trke koja počinje u 10 časova, na Korzou će se održati (8,30h) niz dečjih trka pod nazivom "Active kids run". pred start glavne trke na Trgu će biti organizovano zagrevanje, uz prigodan muzički program.

Plan zatvaranja ulica tokom 4. Subotičkog polumaratona (nedelja)

Plan zatvaranja ulica tokom 4. Subotičkog polumaratona (nedelja)

ZATVORENE ULICE OD 9 DO 14 ČASOVA - Kompletna Đure Đakovića, Maksima Gorkog od hotela Patria do Hemijsko tehnološke škole, Cara Dušana, Ulica braće Radić od biblioteke do bazena "Prozivka", deo ulice Nade DImić do Gabrić ćuprije, zatim u centru kompletna Štrosmajerova, Matka Vukovića od kružnog toka do desne strane oko Trga žrtava fašizma, Petefi Šandora od kružnog toka, pored Sinagoge (zatvorene Rudić ulica i Dimitra Tucovića), kompletna Aleja maršala Tita i Zmaj Jovina do dispanzera.

PROMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA - Usled zatvaranja većeg broja ulica u centru grada, u nedelju, u periodu od 9 do 13,30 časova, doći će do promena u saobraćanju linija, pre svega gradskog saobraćaja.

Početak glavne trke, kada će takmičari potrčati ulicama našeg grada, označiće i početak zatvaranje ulica koje su na trasi trke. Kako bi se to bezbedno i na vreme uradilo, organizator je predvideo da zatvaranje bude od 9 do 14 časova uz napomenu da će se pratiti situacija sa takmičarima kako bi eventualno i ranije otvorili za saobraćaj neku deonicu.

- Startna i ciljna kapija će biti kod zgrade Narodnog pozorišta, trči se prema Sokolskom domu. Trkači na 5km se okreću na Prozivci kod Senćanske crkve i kod kružnog toka na Radijalcu produžuju prema ulici Đure Đakovića. Dva kruga čine Subotički polumaraton (21km) - objasnio je Savin. - Zamolili bismo da Subotičani pokažu strpljenje, da budu dobri domaćini, kao što su to oduvek bili. Pozivamo sugrađane da izađu duž trase i daju podršku takmičarima. Podržimo ovu sportsku manifestaciju jer je od velikog značaja za naš grad.

Plan zatvaranja ulica tokom 4. Subotičkog polumaratona (nedelja)

Da biste pogledali kompletnu stazu, okrepne stanice, medicinske punktove i mobilne toalete kliknite na mapu Subotičkog polumaratona.

Sportsku manifestaciju organizuje SU "Horizont", partner je Grad Subotica a održava se u sklopu obeležavanja Dana grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 10951

Povezane vesti

Povezane teme

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.