Komentara: 22
Pregleda: 6067
Foto

Pisanica postavljena ispred Franjevačke crkve

17.03.2016. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
Ispred Franjevačke crkve danas je postavljena „pisanica od srca“ – veliko oslikano uskršnje jaje, dar Koprivičko-križevačke županije i njene Turističke organizacije našem gradu.
Pisanica postavljena ispred Franjevačke crkve

Pisanicu, koja će do Uskrsa krasiti plato crkve, oslikali su umetnici naivnog slikarstva iz Podravine. Selo Hlebina u Koprivičko-križevačkoj županiji je središte naivnog slikarstva, koje je 70ih godina minulog veka bilo veoma popularno.

- “Pisanica od srca“ je projekat koji naša Turistička organizacija realizuje već deset godina, i s jedne strane predstavlja običaj darivanja dobra dragim ljudima uoči Uskrsa, a sa druge strane je uzdizanje brenda hrvatske naive – kaže Ivan Pal, zamenik župnika. - Ona postoji u svim velikim metropolama, nije samo hrvatski brend, već i pravoslavni, a naša županija se ponosi time što neguje dobar odnos i sa pravoslavcima, katoliicma i protestantima. Pisanica je i alat za saradnju koja je pred nama i drago mi je što smo već dogovorili saradnju među školama.

Pisanicu je u ime Subotičana primio gradonačelnik Jene Maglai ističući da je ona na najlepši uvod u predstojeće uskršnje praznike, ali i nagoveštaj buduće plodonosne saradnje.

- Možda izgleda da znači malo, ali ovaj gest republike Hrvatske znači mnogo.Posebno nas raduje što su oslikani motivi iz Subotice i pisanica će predstavljati jedan lep mozaik ispred Franjevačke crkve – dodaje Maglai. - Do Uskrsa će biti na ovom mestu, onda će se skloniti, ali će svaki naredni Uskrs biti ponovo pred građanima. 

Izvor: Subotica.com
“Pisanica od srca“ “Pisanica od srca“ “Pisanica od srca“ “Pisanica od srca“ “Pisanica od srca“ “Pisanica od srca“ “Pisanica od srca“ “Pisanica od srca“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 22
Pregleda: 6067
Povezane teme

Uskrs

jene maglai

dragan stokin

franjevačka crkva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.