Komentara: 0
Pregleda: 2323

Pionir investirao 35 miliona evra

13.07.2010. u 17:59h
Izvor: Portal "B92"
<p>Kompanija Pionir iz Subotice je saop&scaron;tila da je u poslednje tri godine investirala u proizvodnju oko 35 miliona evra.&nbsp;Ulaganja neće ostati na tom nivou po&scaron;to planiramo nastavak investicija, izjavio je direktor proizvodnje u Pioniru Zoran Bogdanović.</p>
Pionir investirao 35 miliona evra

On je istakao da u toj fabrici od ove godine, zahvaljujući investicijama, radi i nova linija za proizvodnju čokolada, čiji je proizvodni kapacitet od osam do 12 tona za osam sati rada i dodao da je investitrano i u proizvodnju bombona i čokoladnih štanglica.

Ove godine se, kako je rekao, u Pioniru završava ulaganje u proizvodnju tablirane i punjene čokolade, a investicioni ciklus trebalo bi da bude završen kupovinom nove linije za medenjake.

"Naš cilj je da budemo trendseteri, znači ne oni koji kopiraju trendove, nego oni koji postavljaju i utiru puteve za nove trendove i potrebe potrošača," rekao je on i dodao da je cilj tih investicija zahvatanje što većeg segmenta tržišta i što većeg broja potrošača.

Govoreći o ulaganju u fabriku Hisar iz Prokuplja, koju je kupio Pionir, Bogdanović je najavio da će ta fabrika biti osnažena u tehničko-tehnološkom pogledu kroz uvođenje novih proizvodnih linija.

"Kroz te nove linije želimo da formiramo jake proizvode, sa brendom ‘hisar', a cilj je da se tim proizvodima pokrije prvenstveno domaće tržište," rekao je on.

U Hisaru će, pored čokoladnog dela, s ozbirom da se fabrika nalazi u Prokuplju, biti razvijeni i proizvodi na bazi voća, pošto je to voćarski kraj, dodao je Bogdanović i naveo da se u Hisaru trenutno proizvode deserti, štanglice i proizvodi na bazi čokoladnog preliva, a da će prioritet te fabrike biti proizvodnja marmelada i džemova.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2323
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.