Komentara: 0
Pregleda: 2392

Pilot postrojenje za preradu vode u Bačkim Vinogradima

14.05.2012. u 19:16h
Izvor: RTV Yueco
U toku je postavljanje pilot postrojenja za preradu sirove vode u Bačkim Vinogradima, takozvanom Adart tehnologijom. Na ovaj način se sirova voda prerađuje na biološki način bez upotrebe hemikalija. Radi se o tehnologiji koja ima svoju primenu u Holandiji i koju koristi najveći holandski vodovod „VITENS“.
Pilot postrojenje za preradu vode u Bačkim Vinogradima

Partneri subotičkog Vodovoda na projektu su Tu DELFT Univezitet iz Holandije, holandski Vodovod „VITENS“ i sa UNESKO - IHE Institutom za edukaciju o vodi, Humanitarna fondacija „Water is our World“, Konsultantska kuća „ROJAL HASKONING“ i isporučiocem opreme „Aqua Delft“ iz Holandije.

Prednost ove tehnologije je što se dobija pitka voda bez upotrebe hemikalija kroz aeraciju i adsorpciju,a kao nus - proizvod se javlja otpadni mulj koji u sebi sadrži gvožđe, a arsen ostaje vezan za filtersku ispunu i postaje inertan, što znači da se može odlagati slobodno - bez posledica na deponiju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2392

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.