Komentara: 36
Pregleda: 23923

Picerija Boss „preslišala” odbornike

05.01.2013. u 16:23h
Izvor: Politika Online
Usled nedavno izrečenih optužbi na poslednjoj prošlogodišnjoj sednici Skupštine grada u kojoj se picerija "Boss" spominje u kontekstu ugostiteljskog objekta u kojem su neki gradski funkcioneri navodno pravili više milionske račune na ime reprezentacije - stiglo je i saopštenje iz ovog ugostiteljskog objekta iz Englesove ulice.
Picerija Boss „preslišala” odbornike

Skupštinske sednice i rasprave koje se na njima vode često su nalik kafanskom štimungu. Ipak, da kafana održi „slovo“ odbornicima još nije zabeleženo, ali i to se promenilo. U lokalnim subotičkim medijima pojavilo se reagovanje ili, kako je navedeno, otvoreno pismo koje je potpisano SUTR „Boss picerija“ povodom pojedinih tvrdnji izrečenih na poslednjoj sednici Skupštine grada 27. decembra 2012. godine.

Šta je toliko ozlojedilo vlasnika ili radnike mondenske gradske picerije, da su odlučili na javno reagovanje? Iz pisma je jasno da je to izjava Gojka Radića, šefa odborničke grupe SNS-a, da je u ovoj piceriji bivši gradonačelnik Saša Vučinić potrošio 16 miliona dinara iz gradskog budžeta. Na samoj sednici burno je reagovao i Vučinić, tvrdeći da je njegova reprezentacija bila oko dva miliona dinara, te da nikako nije mogao da potroši toliki novac u jednom restoranu.

Radić se pozivao na izveštaj revizora u kojem, međutim, stoji da je grad u 2011. preko svojih direktnih i indirektnih korisnika na ugostiteljske usluge potrošio 16,8 miliona dinara, od čega su direktni korisnici budžeta, odnosno Gradska uprava, Gradsko veće i Skupština grada potrošili 16.490.000 dinara, a 353.000 javna preduzeća, ustanove i institucije. Ovde možda treba dodati i da je grad za rad javne kuhinje pri Crvenom krstu odvojio 3,8 miliona manje nego što je potrošeno u restoranima, a u izveštaju revizora navedeno je da se iz budžeta, odnosno novcem građana, plaćalo u picerijama „Denis“, „Boss“, preduzeću „SAB trejd“, restoranima „Gurinović“ „Elit Palić“, „Bates“, „Glorija“, „Tinel Mint“ „Majkin salaš“.

U otvorenom pismu SUTR „Boss“ picerija gotovo da opominje odbornike na to šta je njihova dužnost pa kaže „potreba istupanja u javnosti, pogotovo za govornicom Skupštine grada Subotica, pretpostavlja ozbiljnost, minimum znanja i odgovornosti u odnosu na govornika, kao i tačnost, proverenost i pouzdanost izvora vesti, tj. informacije koja je izrečena. Naravno, govorimo o ozbiljnim, odgovornim ljudima kojima je bavljenje politikom profesionalni izbor, jer za to imaju osnovne pretpostavke, a neki drugi razlozi koji sigurno postoje, teško te ljude čine odgovornim i ozbiljnim“.

Pošto je održala „predavanje“ odbornicima, kafana je odlučila i da podnese račun, pa se u pismu navodi da je u 2011. godini gradu Subotica fakturisan iznos od 398.799,92 dinara, a u prošloj godini 257.535,00 dinara, te da je to potrošnja celokupne Gradske uprave.

Pošto je picerija „Boss“ mesto gde se rado okupljaju ličnosti iz javnog i političkog života grada, potpisnici pisma izgleda imaju dovoljno informacija da donesu i ovakav zaključak: „Očigledno je da se ovi iznosi iz godine u godinu smanjuju sa tendencijom da će se isti trend nastaviti i u narednoj godini“.

Otvoreno pismo zaključuje se spremnošću da picerija „Boss“ zainteresovanima pruži tačne i istinite podatke o svom poslovanju, a buduće govornike poziva da se svrstaju u red ozbiljnih i odgovornih. Dakle, ili je pismo „iskočilo” iz okvira demantija o potrošenom cehu funkcionera ili je stvarno skupštinski život grada u ozbiljnoj krizi kada im treba poduka iz kafane.

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 23923
Povezane teme

Saša Vučinić

Skupština grada Subotice

gojko radić

boss caffe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.