• Pregleda: 6954

PGS nezadovoljan dešavanjima na Skupštini grada

Na današnjoj konferenciji za medije Pokret za građansku Suboticu osvrnuo se na dešavanja na minuloj sednici Skupštine grada kao i na aktivnosti na realizaciji ugovora sa KfW bankom za poboljšanje stanja Palićkog i Ludaškog jezera.
PGS nezadovoljan dešavanjima na Skupštini grada

Podsetimo, Pokret za građansku Suboticu predložio je da se u dnevni red skupštinskog zasedanja uvedu dve tačke –  odluka o formiranju gradskih opština i razrešenje Nadzornog odbora u PU „Naša radost“. Tačke nisu ušle na dnevni red tako da se o njima nije ni raspravljalo.

- Već godinama imamo situaciju da prigradska naselja propadaju, protekle dve godine smo izdvajali više sredstava za realizaciju projekata u njima, ali to nije dovoljno. Neophodno je napraviti strategiju i promeniti odnos prema prigradskim naseljima i sada su se stekli uslovi za formiranje tri gradske opštine na teritoriji Subotice – rekao je Jene Maglai. - Međutim, političke volje za tako nešto očigledno nema. Mi ćemo ovu Odluku opet predložiti, nadamo se da će biti na dnevnom redu i da će se o njoj voditi rasprava, da ćemo imati argumente za i protiv njenog donošenja. Nadamo se da vlast neće ponovo pobeći od rasprave.

Drugi odbijeni predlog bio je predlog za razrešenje članova Upravnog odbora PU „Naša  radost“, jer je sunovrat ove ustanove primetan već godinama. Po Maglaijevom mišljenju najveći krivac za loše stanje u ustanovi je upravo njen direktor Jaša Šimić.

- Ova ustanova je žrtva lokalne politike, bila je feud jedne stranke, potom je doveden politički komesar druge, ali se u njoj ništa nije promenilo. Potrebno je uvođenje profesionalnog menadžmenta u ovu ustanovu – dodao je Maglai.

Na konferencijI je bilo reči i o projektu revitalizacije  jezera Palić i Ludaš koji se finansira od strane nemačke KfW banka. Prema rečima odbornika Jožefa Hužvara, koji je član radne grupe koja vrši nadzor realizacije aktivnosti koje su propisane ugovorom, postoje kašnjenja  i to najviše u donošenju plana detaljne regulacije za obalu Ludaškog jezera.

- Do aprila smo smo vršili konsultacije i obezbedili uslove da to bude završeno, međutim, od maja se na tom polju ništa nije uradilo. Tek u protekle četiri nedelje je počelo nešto da se pomera, te će umesto u januaru, u najboljem slučaju PDR biti završen do aprila sledeće godine – objasnio je Hužvar.

Jene Maglai je deo konferencije za štampu posvetio i našem portalu, tvrdeći da su tekstovi  objavljeni na sajtu u četvrtak i petak „tendenciozni i napisani kao sinhronizovani napad na odbornike Pokreta za građansku Suboticu, dok su komentari koji ih prate u velikoj meri naručeni“.  Maglai nije precizirao koji su to tekstovi u pitanju, niti šta je konkretno sporno.

Redakcija portala Subotica.com smatra da nema potrebe komentarisati ovakve paušalne i ničim potkrepljene navode.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

23
Za Maglaia Odgovori
Gdine Maglai, ne dao Vas Bog nikada vise gradjanima Subotice!
Djomla Odgovori
Opet se javio brojac ve-ce papira prethodne vlasti. Opet svoju nesposobnost i bezidejnost pokusava da zameni agresivnim nastupom. A dok je bio slucajni gradonacelnik nije doveo jednu investiciju, zaposljavao je kadrove SVM i svom snagom podrzavao naprednjacki partitokratski sistem.nek se vrati vec jednom u Bajmom i bavi seoskom advokaturom! Za njega je i Mirko Bajic moralna gromada.
Vozi Misko
Pobro, ja sve isti napisah... oprosti, al tako je kad me potreso tekst toliko da sam zeleo odmag da odgovorim bivsem gradonacelnikcicu
deni Odgovori
I šta ćete sad, povaditi brice da rešite problem? Pogledajte malo oko sebe ko je sve u vašim redovima pa onda kritikujte druge
Zdravko Odgovori
Kad Maglai uputi nekome kritiku, to je u stvari pohvala. Doduse, ne odnosi se samo na Maglaia nego na vecinu politicara.
Vozi Misko Odgovori
Javlja see najgori gradonacelnik u istoriji Subotice, tzv [*...*] I jos kuka na komentare hahahaha.... bolje bi mu bilo da kaze sta je radio dok je vodio grad osim sto je brojao wc papir
Vesko Odgovori
Ko je ove doveo na vlast, molim vas lepo? Građani sigurno nisu, a vama su u prosloj vlasti bili dobri svi, pa i sps-ovci, od kojih su neki imali i krivicne prijave, zatim Vulinovi i jos drugi razni prelataci. Kritikujete sto neki rukovodioci imaju privatne fakultete, kao naprm. privatni ekonomski fakultet Educoms. Ja se apsulutno slazem sa vama, a i vi ste ne tako davno na celo Zavoda za urbanizam doveli jedan takav "strucan" kadar, iz tada vase stranke, bila je tri mandata V.D., sto je takođe protivzakonito, ali snagom misica kako kazate i vi ste se posluzili, kao i ovi sada. Taman je toliko bila strucna da se razbuca Zavod koji ima svoju tradiciji vise od 50 godina i bio poznat izvan Subotice.A tek poreze sto ste uveli,najvece u Su.
psiholoskinja Odgovori
Maglai je dobro zaglavio u maglu.
Овца за шишање Odgovori
У односу на актуелне и ови су били фини!
PETAR
E, OVCO ZA SISANJE, JA TE RAZUMEM I *budjav hleb treba zaraditi*
Овца за шишање
Buđav lebac je manje opasan od smrdljivog sendviča!
madjarski zornjak Odgovori
Najvise volim ove "sve smo mogli mi da je duzi bio dan". Dok je bio gradonacelnik nista nije uradio i to sad prebacuje ovima. Pa ta ideja o gradskim opstinama je stara ligina prica i on je to odbacio bezocnije nego sto su ovi njemu...licimur...jos i nesposoban
ekipa stigla Odgovori
Kakva je ovo ekipa, neverovatni likovi na jednom mestu.
Ne znam da li su smesniji likovi sa Maglaijeve leve strane ili "ovaj" sa desne i naravno on kao "vodja copora".
Alchajmer Odgovori
Gospodine Maglai, po vokaciji pravniče, sa dugim stažom. Poslušao sam šta ste danas rekli i smatram da je veoma neozbiljno ali i opasno iznositi takve kvalifikacije kakve ste vi izneli. Sramota je da dozvoljavate sebi da nekome govorite o profesionalnosti, pristrasnošću i tendecioznošću. Vi zaista imate problem sa pamćenjem, kao da niste do pre godinu dana uživali u svim blagodetima pozicije i onim što donosi. Onda vam to nije smetalo? Onda su svi bili profesionalni, ili ste kako neko reče bili opsednuti prebrojavanjem wc papira, koliko je popijeno kafe, viskija, da niste primetili da je neki medij pristrasan, neprofesionalan i tendenciozan? Tada vam je to odgovaralo a danas vam smeta. Licemerni ste, najblaže rečeno. A ako ćemo o činjenicama malo bolje prelistajte sajt i nemojte verovati na slepo baš sve što vam vaš saradnici serviraju. Ako tražite pažnju tražite je na pogrešnom mestu. Bavite se kritikom vlasti, a ne medija jer mediji ne vode ovaj grad, vode ga oni vrlo slični vama, ma koliko god vi to poricali.
Merek Odgovori
Od Jenea Maglaija nije dugo bilo nesposobnijeg "političara". Izuzev što je dramio u vezi sa navodnim zloupotrebama DS-a, i što je doveo novu garnituru poslušnika Saveza vojvodjanskih Madjara, nije ništa uradio. Takvu ostrašćenost sa jedne, i takvu neposobnost nisam video ni kod jednog političara u Subotici. Dok je bio na čelu grada, nije završen ni jedan projekat, a samo smo slušali njegove dramske jednočinke, najčešće izlive besa kako ništa nije kako bi on hteo da bude. Sve ključne pozicije je dao naprednjacima, a sada ima nešto protiv njih i partijskog zapošljavanja, bio je sinonim za simpatizera naprednjaka i partijskog zapošljavanja. Strašno.
ffilozoff Odgovori
MAGLAI,Vi ste doveli na vlast ove koje kritikujete,unistili SUBOTICKI mentalitet,jedinstven u svetu,doveli gojka i labana na mesto polgarmestera....SUBOTICKI narod Vam to nece NIKAD oprostiti,[*...*]
Istina :) Odgovori
E Polgamešteru
Josipa i Vjeko ne vole što ovde o sebi ne mogu baš lepe komentare pročitati, a šta ćeš... i onda njih dvoje nagovore Maglaija da kaže da Subotica com diskredituje članove njegovog pokreta. Da li je ovo smešno ili jako smešno? Nije ... Jadno je! Ovo je niži nivo i od politikanstva.
rax Odgovori
mozete vi da pljujete koliko vam je volja, za suboticane jedina opcija je ova, sve sa josipom zajedno. ds je izigrao vms, vms izigrao ds, doveo sns, maglaji napusta vma, valjda zato jer se ne slaze sa politikom koju vode. ne znam sta je uradila ta josipa, ali sam sigurna da je mala maca u odnosu sta ce nam se jos dogoditi. podrzavam maglaia, iako nisam bila zadovoljna sa ucinkom u predhodnoj vlasti, ali mi nesto govori da i nije mogao da raditi kako je hteo. a kako ko izgleda na fotografiji, smatram stvarno jadno, to su valjda glasaci lepog nam tadica. svi su bili lepi i mladi, pa i obrazovani, ali im je ucinak i lopovluk bio ogroman, pa cak toliki, da je narod posle njih odabrao nesto, sto normalan covek ni u kosmaru ne moze da sanja.
koliko je dugo maglai bio polgarmester? ne verujem da je moglo za to vreme mnogo toga da se zavrsi, pogotovo je novac iz bg nije stizao, kao kada su bili ds/ovci na vlasti. samo tada je dolazio novac u su, ni prije, ni posle toga.
deni
To sta je Josipa uradila ispitace Agencija za borbu protiv korupcije i tužilaštvo. Novacu za sport i kancelariju za mlade treba uci u trag
PETAR
toliko se trudite da komentarisete, a toliko ste neupuceni, izgleda da ste samo opismenjeni?
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Toliko puta već viđeno svrstavanje u dva međusobno sučeljena tabora, očigledno je i ovom prilikom: polovina su "za" a ostali "protiv", Pri tome, crno na belo je najmanje bitno, a moralo bi biti bez obzira "čije je kučke štene"?! Uostalom, kao i svakoj kur'i, i politici je prevashodni cilj da zavadi dva oka u glavi. Tim pre, ako su još i nerazumne, kao što i jesu.
Upućen Odgovori
Gospodine Maglai
Ja nisam nešto primetio da vas nema na ovom sajtu??
Pratim dosta politički život u našem gradu, znam vas u raznim izdanjima. Ono što defaktno ne možete da osporite, a pre no što ste izjavili to što ste izjavili, je da u rubrici politike prostora dobijaju previše i neke političke opcije i savezi koji po mom ukusu ne bi ni trebali da budu tamo.
Pogledajte http://www.subotica.com/vesti/4-0/politika/
i ponovo izgovorite u sebi ono što ste rekli u javnosti pa budite samokritični, jednom u životu, i priznajte makar sebi da ste pogrešili!

Dok ste bili u vlasti nije vam smetalo da budete u centru pažnje?
http://www.subotica.com/tag/jene-maglai/
Šta vam je malo? Kada je dovoljno?
http://www.subotica.com/tag/pokret-za-gradjansku-suboticu/
ISto mislim Odgovori
Maglaji na ovan nacin gusi slobodu medija i slobodu gradjana da iskazu svoje misljenje za Josipu i Vjeku i njihovu kafansku tucu sa Banjom u kojoj je bilo i hladnog oruzja. Umesto da se ogradi od njih i tog nasilja on ih u tome podrzava napadajuci medije koji su to objavili.
Ustvari, svako ko glasno kaze sta Josipa radi ispada da je rezimski i neprofesionalan....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.