Komentara: 23
Pregleda: 7504
Foto

PGS nezadovoljan dešavanjima na Skupštini grada

28.11.2016. u 16:36h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konferenciji za medije Pokret za građansku Suboticu osvrnuo se na dešavanja na minuloj sednici Skupštine grada kao i na aktivnosti na realizaciji ugovora sa KfW bankom za poboljšanje stanja Palićkog i Ludaškog jezera.
PGS nezadovoljan dešavanjima na Skupštini grada

Podsetimo, Pokret za građansku Suboticu predložio je da se u dnevni red skupštinskog zasedanja uvedu dve tačke –  odluka o formiranju gradskih opština i razrešenje Nadzornog odbora u PU „Naša radost“. Tačke nisu ušle na dnevni red tako da se o njima nije ni raspravljalo.

- Već godinama imamo situaciju da prigradska naselja propadaju, protekle dve godine smo izdvajali više sredstava za realizaciju projekata u njima, ali to nije dovoljno. Neophodno je napraviti strategiju i promeniti odnos prema prigradskim naseljima i sada su se stekli uslovi za formiranje tri gradske opštine na teritoriji Subotice – rekao je Jene Maglai. - Međutim, političke volje za tako nešto očigledno nema. Mi ćemo ovu Odluku opet predložiti, nadamo se da će biti na dnevnom redu i da će se o njoj voditi rasprava, da ćemo imati argumente za i protiv njenog donošenja. Nadamo se da vlast neće ponovo pobeći od rasprave.

Drugi odbijeni predlog bio je predlog za razrešenje članova Upravnog odbora PU „Naša  radost“, jer je sunovrat ove ustanove primetan već godinama. Po Maglaijevom mišljenju najveći krivac za loše stanje u ustanovi je upravo njen direktor Jaša Šimić.

- Ova ustanova je žrtva lokalne politike, bila je feud jedne stranke, potom je doveden politički komesar druge, ali se u njoj ništa nije promenilo. Potrebno je uvođenje profesionalnog menadžmenta u ovu ustanovu – dodao je Maglai.

Na konferencijI je bilo reči i o projektu revitalizacije  jezera Palić i Ludaš koji se finansira od strane nemačke KfW banka. Prema rečima odbornika Jožefa Hužvara, koji je član radne grupe koja vrši nadzor realizacije aktivnosti koje su propisane ugovorom, postoje kašnjenja  i to najviše u donošenju plana detaljne regulacije za obalu Ludaškog jezera.

- Do aprila smo smo vršili konsultacije i obezbedili uslove da to bude završeno, međutim, od maja se na tom polju ništa nije uradilo. Tek u protekle četiri nedelje je počelo nešto da se pomera, te će umesto u januaru, u najboljem slučaju PDR biti završen do aprila sledeće godine – objasnio je Hužvar.

PGS nezadovoljan dešavanjima na Skupštini grada

Jene Maglai je deo konferencije za štampu posvetio i našem portalu, tvrdeći da su tekstovi  objavljeni na sajtu u četvrtak i petak „tendenciozni i napisani kao sinhronizovani napad na odbornike Pokreta za građansku Suboticu, dok su komentari koji ih prate u velikoj meri naručeni“.  Maglai nije precizirao koji su to tekstovi u pitanju, niti šta je konkretno sporno.

Redakcija portala Subotica.com smatra da nema potrebe komentarisati ovakve paušalne i ničim potkrepljene navode.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu Konferencija za medije odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu Konferencija za medije odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu Konferencija za medije odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu Konferencija za medije odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu Konferencija za medije odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu Konferencija za medije odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu Konferencija za medije odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 7504
Povezane teme

pokret za građansku suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.