Komentara: 12
Pregleda: 5840

Petina mladih su potencijalni ovisnici o cigaretama

02.02.2013. u 14:58h
Izvor: SuMedija
Rezultati istraživanja na uzorku od 4.183 osobe u Severnobačkom okrugu pokazuju da je svaki četvrti zdravstveni radnik prestao pušiti. Ne puši više ni skoro svaka peta odrasla osoba, dok je 60% učenika i dece predškolskog uzrasta izloženo duvanskom dimu u kućnim uslovima.
Petina mladih su potencijalni ovisnici o cigaretama

Prema podacima Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica, ispitivanje je pokazalo da je broj onih koji svakodnevno puše bar jednu cigaretu među zdravstvenim radnicima 28,4, odraslim stanovništvom 22,8, a među čenicima 12,7 odsto.

- Ono što posebno zabrinjava je da 20 odsto mladih apsolutno nije zainteresovano da sluša o štetnostima pušenja, što je indikacija da su, ili će postati ozbiljni ovisnici o cigaretama - rekla je dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja.

Preko 85 odsto ispitanika podržava Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu. Veću podršku mu daju nepušači, starije osobe i učenici osnovnih škola.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 5840
Povezane teme

duvanski dim

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.