Komentara: 6
Pregleda: 2258

Peti uzastopni poraz fudbalera Spartaka

23.10.2015. u 21:42h > 21:53
Izvor: Subotica.com
Na Banovom brdu večeras je odigran meč 15. kola Superlige u kojem je Čukarički savladao Spartak rezultatom 3:0. U narednom kolu Spartak gostuje u Surdulici, a pre toga će odigrati prvi meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv prvoligaša Zemuna.
Peti uzastopni poraz fudbalera Spartaka

Spartakova serija loših rezulata se nastavlja. Ekipa Stevana Mojsilovića upisala je večeras i peti uzastopni poraz koji bi sad već mogao da primora upravu na neke promene u stručnom štabu jer ukoliko se nešto u skorije vreme ne promeni Spartak će već na pola sezone biti kandidat za niži rang.

Kapiten Torbica i ovaj meč je započeo sa klupe, kako se moglo nezvanično čuti zbog nezadovoljstva stručnog štaba na igre koje u poslednje vreme pruža dugogodišnja uzdanica plavo-belih. Ipak Torbica je na poluvremenu ušao na teren, ali ni to nije pomoglo da njegov tim dođe do povoljnijeg rezultata.

Prvu šansu imao je Spartak već u 3. minutu meča preko Kovačevića koji je odlično igrao glavom na centaršut sa desne strane, ali sa gol linije igrač Čukaričkog spretno izbija loptu i izgledna šansa je propala. Igrao se deveti minut meča kada je Čukarički mogao da dođe u prednost, ali Spartakov golman Janošević atraktivnom paradom vadi loptu ispod prečke.

Nešto defanzivniju postavku igre iskoristili su domaći u 23. minutu preko kapitena Matića koji je odlično reagovao na odbijenu loptu koju je prethodno Janošević izbacio iz okvira gola. Mogao je Čukarički u 30' minutu da duplira prednost da je strelac prvog gola bio precizniji, odnosno da se ponovo na putu do mreže nije našao golman plavo-belih.

Drugu šansu i drugi šut ka golu Čukaričkog Spartak je imao u 39' minutu kada je Marinović u srcu šesnaesterca domaćih igrao glavom na još jedan odličan centaršut Bogunovića, ali golman Čukaričkog je bio oprezan i spretno ukrotio loptu. U poslednjih 5 minuta prvog dela Spartak je nešto više držao loptu u svom posedu, ali nisu to bile akcije koje su nagoveštavale, na kraju krajeva i izrodile neke povoljne prilike, odnosno opasnost po gol Čukaričkog. Igrale su se poslednje sekunde prvog poluvremena i Spartak je još jednom kapitulirao za 2:0 posle još jedne loše intervencije u šesnaestercu "golubova".

U drugom delu sa klupe su ušli Torbica i Mrkela, a igru su napustili sasvim solidni Bogunović i "orlić" Milošević koji večeras nije bio na nivou. Posle desetak minuta igre bez nekih većih uzbuđenja Makarić je posle prodora uspeo da obezbedi priliku za Torbicu da šutira iskosa sa leve strane sa oko dvadesetak metara ali oštar šut kapitena fijuknuo je zamalo iznad prečke, iako je golman domaćih za svaki slučaj intervenisao i omogućio Spartaku novi korner.

Imao je Spartak priliku da se vrati u meč posle dosuđenog penala (64') zbog igranja rukom u šesnaestercu jednog igrača Čukaričkog, ali Ilić je nedovoljno dobro šutirao i omogućio golmanu domaćih da se istakne efektnom paradom. Minut kasnije Ilić je tražio izmenu, što mu je i šef struke vrlo brzo i omogućio, da bi isti pojurio direktno u svlačionu, vidno razočaran neiskorišćenom stopostotnom prilikom. Najblaže rečeno interesantan potez mladog reprezentativca Srbije, a možda i još više njegovog "nadređenog" koji mu je to i omogućio.

Po završetku meča Mojsilović je izjavio da je njegova ekipa odigrala odlično taktički, da su odlično bili fizički pripremljeni, ali da su kao ekipa podbacili, odnosno da su neki igrači bili nedostojni plavo-belog dresa. Šef struke Spartaka nije birao reči da bi opisao ponašanje nekih fudbalera na današnjem meču, ali nije nagovestio da li želi sa njima ili sa klubom da nastavi dalju saradnju i posle petog uzastopnog poraza, odnosno samo dve pobede u 15 mečeva. - "Kada se skupi tolika količina egoizma i nevaspitanja nismo više ni zaslužili. Sramota me je kao trenera, ali me nije sramota jer ih nisam ja vaspitao. Crvenim se od stida" - kratko je prokomentarisao Mojsilović.

U 74' minutu Čukarički iz prekida je šutirao snažno ali Janošević poslednjim naporima spašava. Nepun minut kasnije Spartak je primio i treći pogodak, ovaj put sa leve strane, a lopti je put do mreže pomogao da nađe Spartakov defanzivac Marinković (autogol).

U preostalih petnaestak minuta igre domaći su rutinski priveli meč kraju.

Čukarički - Spartak 3:0 (2:0)

Teška situacija za ekipu Spartaka, ali i šefa struke Mojsilovića. Na polovini prvenstva plavo-beli iz Subotice nalaze se na poslednjem mestu sa 7 bodova (dve pobede, osam poraza, pet nerešenih susreta uz četiri oduzeta boda zbog sumnje u nameštanje). U narednom kolu Spartak ponovo gostuje, ovaj put u Surdulici ekipi Radnika, ali pre toga u sredu će se igrati prvi meč šesnaestine finala nacionalnog Kupa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2258

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.