Komentara: 0
Pregleda: 2426

Pet godina Američkog kutka

13.10.2011. u 19:02h
Izvor: RTV Yueco
Pet godina Američkog kutka

U okviru svečanosti Dana gradske biblioteke u Subotici, Američki kutak je juče proslavio petu godišnjicu postojanja, otvaranjem izložbe pod nazivom Američki ambasadori. Izložbu je otvorio direktor Gradske biblioteke Dragan Rokvić, koji je ukazao na značaj Američkog kutka i istaknuto mesto koje on zauzima na kulturnoj mapi grada, pošto su u proteklih 5 godina ugostili nekoliko hiljada posetilaca.

Autorka izlozbe, Ivona Vojnić Hajduk je istakla nesebičnu pomoć i saradnju sa Predragom Pajićem, referentnim bibliotekarom Kongresne biblioteke u Vašingtonu, te sa Kancelarijom za medije i kulturu pri Ambasadi u Beogradu, koji su u mnogome doprineli, da njeno šestomesečno istraživanje kroz vremeplov, bude bogatije i potpunije.

Izložba o Američkim ambasadorima u Srbiji nam pruža zanimljivo hronološko putovanje kroz istoriju, od 1919. godine do danas.

Izložba će biti otvorena do 28. oktobra, a može se pogledati radnim danima od 7 časova i 30 minuta do 19 časova i 30minuta, a subotom od 7 časova i 30 minuta do 14 časova i 30 minuta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2426
Povezane teme

američki kutak

dan gradske biblioteke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.