Komentara: 0
Pregleda: 1150

Pesničko veče - "Trilogija duše" Tatjane Dragičević Radičević u subotu u SKC-u

19.05.2023. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
U subotu, 20. maja će, sa početkom u 19 časova biti održano pesničko veče, predstavljanje knjige pesama "Trilogija duše" Tatjane Dragičević Radičević
Pesničko veče - "Trilogija duše" Tatjane Dragičević Radičević u subotu u SKC-u

Istaknuti književnik, novinar i publicista Lazar Radovanović istakao je da - Knjiga pesama Tatjane Dragičević Radičević "Trilogija duše" uzbuđuje i dovodi u razmišljanje gde uvrstiti njenu uzburkanu i nadasve refleksivnu poetsku građu. Ona je nekad na samom vrhu iskazne reči, da bi u isti mah sa iste pozicije izrekla manje značajnim stilom zamišljenje teme i doživljaje. No u svemu tome misao i polet pesme ne menja svoju nadahnutu opredeljenost, već joj daje veći podsticaj i veću prodornost. On dodaje da iako je podeljena u tri ciklusne celine, one se u punoj meri prožimaju i čine spoj sa različitim poetskim izražajnim i inspirativnim sadržajem. -Istančanost ritmičko – melodijskog stila, daje ovoj poeziji bogatu strukturu govora kao izraza primetne refleksivne poruke. Bilo da razmišlja o samom stilu života u sklopu optimističkog uzletnog sveta, ili nekom drugom odnosu pesnikinja često svodi pesmu jednom kraju kao neminovnom svršetku čina. I kada je reč o emotivnom ili osećanju trenutnog uzbuđenja u poeziji Tatjane Dragičević Radičević prisutni su tonovi sveopšteg cirkularnog protoka poletnog zgusnutog mišljenja - zaključuje on.

Tatjana Dragičević Radičević rođena je 1969. godine, žvii na Paliću. Diplomirala je na Fakultetu oranizacionih nauka u Beogradu, a zvanej doktora ekonomskih nauka stekla je 20005. godine. Radi kao univerzitetski profesor. Dugogodišnji je član Književnog kluba SKC "Sveti Sava".

Učesnici programa: Simo Golubović (recezent), Ratko Belić, Slavica Lukač Torma, Aleksandra Bulović (klavir), Tatjana Dragičević Radičević (autor).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1150
Povezane teme

skc sveti sava

pesničko veče

tatjana dragičević radičević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.