Komentara: 5
Pregleda: 10190

Peške (iz Švajcarske preko Horgoša) pokušao da prenese veću količinu lekova

22.12.2016. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Carinici su tokom jučerašnjeg dana na graničnom prelazu Horgoš sprečili pešaka u pokušaju da prokrijumčare lekove. Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, carinici su u prtljagu jednog putnika, koji je na prelaz došao peške, zatekli 50 kutija raznih lekova.
Peške (iz Švajcarske preko Horgoša) pokušao da prenese veću količinu lekova

Putnik albanske nacionalnosti koji ima i srpsko i švajcarsko državljanstvo, pojavio se na prelazu oko 14 časova došavši peške. Na pitanje carinika na kojoj relaciji putuje, rekao je da dolazi iz Švajcarske, a uputio se ka Gnjilanu, i dodao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Kako je neuobičajno da se neko na prelazu pojavi tvrdeći da je putnik pešak, sproveden je detaljan pregled prtljaga i utvrđeno da se u njegovoj torbi nalazi 50 kutija raznih lekova na kojima je još uvek stajala originalna cena, pa je vrednost robe procenjena na 1.300 švajcarskih franaka.

Među lekovima je najbrojniji bio ''Dilatrend'' koji pripada grupi beta-blokatora i koristi se za lečenje srčane slabosti, visokog krvnog pritiska i angine pektoris tako što pomaže da se krvni sudovi opuste i prošire.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 10190
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.