• Pregleda: 8879

Peške (iz Švajcarske preko Horgoša) pokušao da prenese veću količinu lekova

Carinici su tokom jučerašnjeg dana na graničnom prelazu Horgoš sprečili pešaka u pokušaju da prokrijumčare lekove. Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, carinici su u prtljagu jednog putnika, koji je na prelaz došao peške, zatekli 50 kutija raznih lekova.
Peške (iz Švajcarske preko Horgoša) pokušao da prenese veću količinu lekova

Putnik albanske nacionalnosti koji ima i srpsko i švajcarsko državljanstvo, pojavio se na prelazu oko 14 časova došavši peške. Na pitanje carinika na kojoj relaciji putuje, rekao je da dolazi iz Švajcarske, a uputio se ka Gnjilanu, i dodao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Kako je neuobičajno da se neko na prelazu pojavi tvrdeći da je putnik pešak, sproveden je detaljan pregled prtljaga i utvrđeno da se u njegovoj torbi nalazi 50 kutija raznih lekova na kojima je još uvek stajala originalna cena, pa je vrednost robe procenjena na 1.300 švajcarskih franaka.

Među lekovima je najbrojniji bio ''Dilatrend'' koji pripada grupi beta-blokatora i koristi se za lečenje srčane slabosti, visokog krvnog pritiska i angine pektoris tako što pomaže da se krvni sudovi opuste i prošire.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
suboticanin Odgovori
Farmaceutska mafija.
uvek u pravu Odgovori
Vidim da tamo ima i "Aspirin" i "Kitamed". "Aspirin" znam za čega je a za čega je ono drugo?
forest gamp Odgovori
Boze -boze koje sad tu lud. Jos i slika postavljena. Izgleda carinik slabo barata sa matematiko pa umesto da sabere, on je to od djuture procenio na 1300 eura,
panonski čamac Odgovori
Ovo nisu nikakvi lekovi koji se mogu zloupotrebiti. Beta blokatori sa slike se brzo troše kod srčanih bolesnika, a tu su i trakice za šećer. Da je nosio neke opijate, pa da razumem, ali ovo...
ja Odgovori
Možda se unutar kutija nalaze neki sasvim drugi lekovi, je li neko proveravao sadržaj tih kutija?!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.