Komentara: 23
Pregleda: 5037
Foto

Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta

27.03.2014. u 14:21h
Izvor: RTV City
Nova demokratska stranka održala je performans povodom Svetskog dana pozorišta ispred nedovršene zgrade subotičkog Narodnog pozorišta kako bi skrenuli pažnju građana na stagniranje u rešavanju pitanja njegove obnove.
Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta

Subotičko pozorište dočekuje još jedan 27.mart, Svetski dan pozorišta, kao gradilište. Ovoga puta bez radnika i mašina koji bi barem dali utisak da se na obnovi ovog zdanja nešto radi. Građani i političke stranke često ističu pitanje pozorišta kao jedno od ključnih u obnovi kulturnog života i  turističkog potencijala Subotice ali ovo pitanje ostaje zarobljeno u trouglu lokalna samouprava-republika-pokrajina.

NDS je svojim performansom, na dan kada pozorišta širom sveta otvaraju vrata građanima,  pokušala da skrene pažnju javnosti na pitanje zašto se još uvek ne zna kada će Narodno pozorište primiti neke nove posetioce.

“Žalosno je što stojimo pred ruševinama pozorišta za koje još nikako nemamo garancije i datum da znamo kada će se otvoriti . Predlažem da sačekamo. Da stanemo u red. Da kupimo karte u novom pozorištu.” - izjavila je Marta Aroksalaši Stamenković, članica NDS

Učesnici performansa su disciplinovano stali u red, nisu dozvolili da neko ide preko reda ali im vrata pozorišta tj gradilišta niko nije otvorio. Ostaje im, kao i svim ljubiteljima teatra, da se nadaju da će najvažniji faktori koji odlučuju o kulturnom životu Subotičana pronaći novac kojim bi se simbol Subotice obnovio.

“Skupili smo se da ovim malim performansom lestitamo Svetski dan pozorišta svim pozorišnim stvaraocima, pozorišnim radnicima i pozorišnoj publici. Videli ste ovaj divni performans i ja sam siguran da ćemo imati još mnogo važnijih datuma gde ćemo građanima slati poruku. Možda su to stvari koje su stavljene u drugi plan i koje mi želimo, sa nekom novom idejom, da vratimo u prvi plan.” - izjavio je Vuk Jovanović, šef štaba NDS u Subotici

Izvor: RTV City
Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta Performans NDS povodom Svetskog dana pozorišta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 nedelje
Komentara: 23
Pregleda: 5037
Povezane teme

Narodno pozorište

pozorište

subotica pozorište

nova demokratska stranka boris tadić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.