• Pregleda: 7029

Penzioneri i Facebook

Društvena mreža facebook je sve popularnija među najstarijim sugrađanima.U Gerontološkom centru poručuju da korisnici centra prvenstveno koriste facebook kako bi bili u kontaktu sa svojim rođacima koji nisu u Subotici.
Penzioneri i Facebook

Eržebet Vaštag je oko četiri i po godine u Gerontološkom centru „Dudova šuma“. Nije imala prilike koristiti računar, sve do dolaska u gerontološki. Pre dve godine je pohađala obuku za rad na računaru i otprilike tada je i napravila profil na facebook-u.

Na teritoriji Subotice, u Gerontološkom centru je preko 300 penzionera završilo obuku za rad na računaru. Među najstarijim sugrađanima vlada sve veće interesovanje za društvene mreže. Najpopularniji je skype, facebook je na drugom mestu.

Umesto telefoniranja, sve više penzionera koristi neku od društvenih mreža. Kako yu eco nezvanično saznaje, starije generacije sve više koriste internet ne samo zbog kontakta sa rodbinom koja nije u njihovom mestu boravka, nego i kako bi naučili nešto novo. Zbog toga vlada veliko interesovanje za google kao neku vrstu enciklopedije. Ipak, među najstarijim sugrađanima, najveće interesovanje vlada za skype i facebook.


Putem istraživanja, Subotica.com je došao do saznanja da i mnogo penzionera posećuju naš sajt i ovim putem ih sve pozdravljamo :)

Izvor: RTV Yueco / Autor: Suzana Gagić

povezane teme

7
bukin Odgovori
Hvala vam sto ste govorili o Gerontoloskom centru a u to sve niste uspeli da uvazeta gospodina Ivanisevica. Ziveli penzioneri.
Oskar (:icecold) Odgovori
Profesor Odgovori
Mogli bi bar jednom da se zahvalite ljudima koji su zasluzni za ovu obuku. Bez kojih se ova ideja mozda nebi ni rodila u glavi gospodina Ivanisevica. Onim mladim ljudima koji su izgubili svoje zivce sa ovim penzionerima mimo svoje volje, pokusavajuci da zarade neki dinar, a plata i ispod minimalca.
Verujte da je rad sa starim ljudima ponekad tezi i od rada sa decom. Mnogi su veoma senilni i imaju jako slabu moc koncentracije ali zbog pritiska ostalih, obicno mladjih, sustanara, komsija, prijatelja koji su prosli obuku, i oni su dolazili na istu iako mozda nisu trebali.
Zna se sta je za koga i mislim da internet i nije bas za svakog. Ali, ko ja se eto ne pitam pa onda... svaka prilika za zaradu novca se u ovoj zemlji iskoriscava do krajnjih granica.
Kobescxak Odgovori
@ Profesore, mozda je neko i zbog vas i slicnih vama malo opteretio zivce, dok niste postali to sto jeste.Ali ipak svima vama hvala kao i organizatorima, ne treba nikom da bude zao truda, neka malo i stari uđu u svet i mogucnosti kompjutera, pre mego sto odu na onaj svet.Znam da je sa starima teze nego sa mladima, a sta ce mo, svi ce mo biti jednom stari, daj Boze da svi docekomo duboku starost.Ziveli penzioneri i drugi stari koji mozda nemaju penziji, kao i mladi profesori.
frogy Odgovori
nenade svaka ti čast! prvo tebi i tvom očigledno dobro izabranom timu koji brinete o starima! moja je baka u vašem domu na halaškom putu već nekoliko godina, i zahvaljujući gerentološkom sve je društvenija, i koliko nije htela da uđe u dom, sada neće da izađe!
dejan labudovic Odgovori
kazem ja, gerontoloski centar na celu sa nenadom, moze samo napred
froggy Odgovori
nenade svaka ti čast! gerentološki i tvoj tim ste pomogli mojoj babi, uz vas je ozdravila. u domu je na halaškom putu par godina i kolko nije htela da uđe, toliko neće sad da se iseli. pomogli ste joj pod stare dane i pomogli ste nama. a gledam sad kako pomažete i drugima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.