Komentara: 23
Pregleda: 6346

Pastor: SVM i DS u koaliciji u Subotici

07.06.2012. u 16:08h
Izvor: Magyar Szó
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor potvrdio je za „Mađar so“ da je dogovoreno partnerstvo sa Demokratskom strankom i naveo da je u jučerašnjim razgovorima koje imao u Beogradu sa predsednikom DS-a Borisom Tadićem postignut sporazum o tome da SVM i DS i ubuduće budu partneri na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. – Prema dogovoru, u onim lokalnim samoupravama u kojima smo i dosad sarađivali ostaćemo i nadalje partneri, a u onim mestima u kojima toga nije bilo, uključujući i Suboticu, stupićemo u koaliciju –preciziraoje Pastor za „Mađar so“.
Pastor: SVM i DS u koaliciji u Subotici

Predsednik SVM-a je ocenio da je jučerašnji razgovor sa predsednikom DS-a od izuzetnog značaja jer to može da ubrza pregovore koji su u toku na lokalnom nivou. Prema njegovim rečima, u svim lokalnim samoupravama završen je prvi krug pregovora, u nekima i više njih.

– U pojedinim lokalnim samoupravama su ovi pregovori uznapredovali, u drugima manje. Nadam se da će nakon razgovora sa Borisom Tadićem ovi pregovori dobiti na zamahu – kazao je predsednik SVM-a.

Danas bi, inače, trebalo da se održi susret Ištvana Pastora i Bojana Pajtića, koji je prethodno bio planiran za juče, kada je predsednik Vlade Vojvodine učestvovao u delegaciji DS-a koja je sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem razgovarala o mogućnostima za formiranje Vlade Srbije.

Demokratska stranka saopštila je sinoć da su se predstavnici DS-a i SVM-adogovorili da budu deo parlamentarne većine i da zajedno rade na nastavku evropskih integracija zemlje i razvoju evropskih standarda u oblasti ljudskih prava. Podseća se da se radi dugogodišnji partnerima na svim nivoima vlasti i navodi da će tu saradnju nastaviti i nakon ovih izbora na lokalnom, pokrajnskom i republičkom nivou.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 6346
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

lokalni parlament

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.