Komentara: 8
Pregleda: 3249

Pastor: "Suština politike je rešavanje problema"

12.06.2013. u 16:45h
Izvor: RTV Yueco
Gostujući sinoć u emisji In media Res na Yu eko televiziji, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor istakao je da se prethodnih nedelja izgubilo mnogo vremena na kalkulisanje oko prekomponovanja vlasti, gde je stvorena toliko jaka atmosfera, da kalkulacije nisu zaobilše ni SVM.
Pastor: "Suština politike je rešavanje problema"

Zbog takve atmosfere zaboravljena je suština politike, a to je definisanje problema i traženje rešenja. Izjava da Savez vojvođanskih Mađara više neće glasati za odluke u koje ne veruju zarad koalicionog mira, upućuju na to da oni neće tražiti slobodno mesto za stolom gde se raspravlja o kalkulacijama, nego će krenuti u traženje rešenja problema, kao i traženja partnera u tome.

Da li će partner u rešavanju problema biti Demokratska stranka, ili pored nje Srpska napredna stranka, ili će biti sasvim drugačije, odnosno da li ćemo biti uspešni u tome, ili ne, to je sa aspekta suštine politike, po rečima Pastora, drugorazredna stvar. On je istakao da praksa različitog zastupanja od koalicionih partnera iz DS-a, koja po određenim ljudima znači rušenje koalcije, nije legitimna tvrdnja, ali nas je dovela do situacije u kojoj smo sada. Ako situacija u gradu treba da se menja, o stvarima se mora drugačije razgovarati, rekao je Pastor.

Ono što će SVM unutar svoje partije uraditi po rečima Pastora jeste da će skoncentrisati sve svoje raspoložive snage, od onih koji politiziraju u Beograd i Novom Sadu, ali i onih u Nacionalnom savetu, zajedno sa onima koji politiziraju u Subotici kako bi zajedno definisali probleme, ali i moguća rešenja koja su realna, zajedno sa svojim partnerima.

Na kraju razgovora Pastor je istako da će i ova godina biti godina sa malo odmora, jer ima previše problema, ali je uveren da će na kraju uspeti da naprave atmosferu koja će vući Suboticu napred.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3249

Povezana vest

Povezane teme

ištvan pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.