Komentara: 13
Pregleda: 4108

Pastor pozvao građane da odaju počast žrtvama iz 1944.-45.

30.10.2013. u 17:39h
Izvor: RTV Yueco
Bez obzira na teško ekonomsko stanje, moraju se pronaći sredstva za Narodno pozorište i za Y krak, i Savez vojvođanskih Mađara će se boriti za ta sredstva u razgovorima sa ministrima kulture i saobraćaja, izjavio je Narodni poslanik SVM-a Balint Pastor.
Pastor pozvao građane da odaju počast žrtvama iz 1944.-45.

Gostujući u emisiji “In medias res”, Pastor rekao da “nikada nisu bili demagozi, niti ništa obećavali, pogotovo ako je to nešto što ne zavisi od njih”.

“Ne mogu da kažem koliko je to realno da se nađu sredstva za ove za nas vrlo bitne projekte, ali da ćemo se truditi – to mogu da obećam” – rekao je Pastor gostujući na našoj televiziji.

On je dodao da je SVM u parlamentu opoziciona stranka, ali da je i sa te pozicije uspeo da se izbori za ostvarenje određenih ciljeva i obećanja, poput zakonskih rešenja o sitnim krađama, osnovama sistema obrazovanja, vraćanje sudova u pojedine vojvođanske opštine, ali i usvajanje Deklaracije o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva 1944-45. godine.

S tim u vezi, podsećajući da je spomenik podignut u čast tih žrtava “Ptica slomljenih krila” ukraden, Pastor je pozvao sve građane Subotice da prisustvuju odavanju počasti tim žrtvama na Dan mrtvih, 02. novembra u 14 časova na Senćanskom groblju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 4108
Povezane teme

svm

pastor balint

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.