Komentara: 0
Pregleda: 1849

Pastor: Ne razmišljamo o pozivu SNS-a

18.09.2010. u 13:16h
Izvor: RTV
<p>Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara I&scaron;tvan Pastor odbacio je danas bilo kakav savez sa strankama opozicije, istakav&scaron;i da i ne razmi&scaron;lja o pozivu lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića o priključenju opoziciji.</p>
Pastor: Ne razmišljamo o pozivu SNS-a

Pastor je rekao Tanjugu u Subotici da će njegova stranka ostati parlamentarna i da će biti faktor stabilizacije i faktor koji će dijalogom rešavati sve postojeće probleme.

Zamenik predsednika srpskih naprednjaka Aleksandar Vučić ranije je rekao da nije realno očekivati zajednički nastup na istoj listi SNS-a i SVM-a.

"Kad je reč o SVM, Vučić je kazao da nije realno očekivati zajednički nastup, na istoj listi, ali da je SVM za naprednjake 'poželjan partner u budućoj vladi'", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u ponedeljak.

Pastor je i ranije izjavljivao da SVM neće ulaziti u predizborne koalicije ni sa naprednjacima, niti sa bilo kojom drugom partijom.

Lider SVM-a je, povodom najave naprednjaka da će u narednom periodu pokrenuti razgovore sa manjinskim strankama, pre svega SVM-om o formiranju predizborne koalicije, Pastor je kazao da nema razloga da izbegava razgovore sa naprednjacima i da je jednako spreman da razgovara sa svim drugim političkim akterima.

"Savez vojvođanskih Mađara neće ni sa kim ulaziti u predizbornu koaliciju, bez obzira da li nam se to nudi sa jedne, ili druge, ... ili pete strane. Pa makar na taj način preuzeli i ogroman rizik.

Samo samostalan izborni nastup nama obezbeđuje sopstvene mandate i slobodu u vođenju stranačke politike. A predizborne koalicije znače gubitak te pozicije, što definitivno nije naša ambicija", rekao je juče novosadskom dnevniku lider SVM-a.

Pastor je kazao da nikakav poziv za razgovore iz SNS-a nije dobio. Ali, ukoliko, kako je naveo, do takve inicijative s njihove strane dođe, on ne isključuje mogućnost da sedne "s bilo kim da razgovara".

On je podvukao da nema nameru da potkopava aktuelnu vlast i poručio da ta stranka do isteka aktuelnog mandata Skupštine Srbije, gde čini parlamentarnu većinu, neće menjati svoju poziciju.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1849
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.