Komentara: 0
Pregleda: 2909

Pasoši subotičkih gimnazijalaca nađeni u kuhinji

10.04.2010. u 19:26h
Izvor: Mondo
Pasoši subotičkih gimnazijalaca nađeni u kuhinji

Maturanti subotičke Gimnazije "Svetozar Marković" kojima su na ekskurziji nestali pasoši vratili su se popodne u Suboticu.

Predstavnica turističke agencije "Profis" Sandra Kovačić rekla je da su pasoši koji su nestali u hotelu Evropa u mestu Montekatini kasnije pronađeni u kuhinji restorana hotela.

"Mi smo po dolasku u hotel pitali recepcionerku da li možemo ostaviti pasoše na recepciji. Ona je rekla da možemo i jedan od profesora je 43 pasoša ostavio u najlon kesi na pult.

Posle njihovog preuzimanja mi ne znamo šta se dogodilo, nismo videli gde su pasoši odneti.

Kasnije su nam, dok smo bili u Milanu javili da su pasoši posle dodatne pretrage pronađeni u kuhinji hotela", rekla je Kovačićeva.

Ona je istakla da je posle prvog pregleda hotela ustanovljeno da su pasoši nestali i da je tek tada pozvana policija i pokrenuta procedura u konzulatu.

Učenici su po dolasku u Suboticu rekli da nisu bili uplašeni pošto su znali da Srbija ima diplomatsko predstavništvo u Milanu, ali da je procedura izdavanja privremenih putnih isprava pokvarila program ekskurzije i da su se nepotrebno umorili.

"Siguran sam da su nam uzeli pasoše, oni su pronađeni u kuhinji posle pritiska medija. U prvoj potrazi pasoši nisu pronađeni", kaže Ljuba Stefanović.

"Vlasnici tog hotela koji je veoma loš, voze luksuzne automobile. Siguran sam da se "bave pasošima", rekao je Stefanović.

Nebojša Milić kaže da mu je na ekskurziji bilo "ludo i nezaboravno" i da ih je incident učinio poznatima u celoj državi.

Jedan od roditelja Slavko Imrić je rekao da je očekivao da učenici neće morati da napuste hotel posle ovakvog incidenta i da će im biti omogućeno dodatno noćenje dok procedura oko izdavanja privremenih putnih listova ne bude završena.

"Ne možete se osećati prijatno kada se dogodi ovako nešto, ali eto sve se dobro završili. Mislim da svi delimo isto mišljenje da se ceo slučaj mora ispitati da se ovako nešto ne bi više dogodiloâ", rekao je Imrić.

Dubravka Stefanović je istakla kako nije bila zabrinuta jer je znala da u Italiji Srbija ima dobro razvijenu konzularnu mrežu, ali da je incident svakako neprijatnost koju će maturanti pamtiti.

Slično mišljenje ima i Radovan Cvejić koji je rekao da je reakcija Ministarstva spoljnih poslova rutinska ali da mu je žao što su deca preživela takvu neprijatnost.

Izvor: Mondo
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2909
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.