Komentara: 0
Pregleda: 1582

Partnerstvo i saradnja u regiji

19.04.2010. u 17:28h
Izvor: RTV Yueco
<p>&bdquo;Partnerstvo i saradnja u regiji - alat za efikasno kori&scaron;ćenje sredstava Evropske unije" tema je konferencije koja će u organizaciji grada Subotica biti održana u sredu u Velikoj većnici Gradske kuće.</p>
Partnerstvo i saradnja u regiji

Na konferenciji će dominirati teme posvećene značaju saradnje između činilaca lokalne samouprave, susednih samouprava, kao njihove prekogranične saradnje sa susedima. Subotica je do sada aplicirala sa nizom projekata na IPA programe prekogranične saradnje, finansirane od strane Evropske unije, a uskoro će biti raspisan novi konkurs.

Konferencija ima za cilj da ukaže na značaj partnerstva unutar regija i između različitih aktera na lokalnom nivou i to zbog zajedničkog cilja ka kojem teže. U gradskoj kući u susret ovoj konferenciji očekuju rezultate aktualenih prekograničnih IPA konkursa, ali i raspis novih. IPA konkursi nisu cilj sam za sebe već treba da budu alat za postizanje postavljenih ciljeva, ističe Erika Kudlik - članica GV za međunarodnu i regionalnu saradnju.

Na samoj konferenciji o saradnji u regiji preko ipa fondova govoriće Ferenc Simon, o aktuelnostima na polju saradnje partnera DKMT Evroregije govoriće Ester Čokaši, o značaj partnerstva i saradnje govoriće Dejan Zvekić, o Medjuopštinskoj saradnji na primeru programa RSEDP2 govoriće Zoran Krtinić, a biće reči i o scenariju privrednog razvoja i nezaposlenosti, o čemu će govoriti Šandor Šomođi, izjavio je Laslo Karai - član GV zadužen za privredu.

Neki od projekata koji su aplicirani iz Subotice u prethodnih IPA pozivima su granični prelaz kod Bačkih Vingrada, zatim iz oblasti turizma i pokušaja rešavanja problema nezaposlenosti u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i gradom Segedinom. Konferencija je zakazana za sredu, a biće održana u Velikoj većnici Gradske kuće.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1582
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.