Komentara: 9
Pregleda: 4637

Park u Banijskoj ulici

10.04.2012. u 20:23h
Izvor: SuMedija
Direktorka republičkog Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić, Elizabeta Tumbas iz JKP "Čistoća i zelenilo" i pokrajinski sekretar dr Atila Čengeri obišli su danas novouređenu parkovsku površinu u Banijskoj ulici.
Park u Banijskoj ulici

Fond je u sklopu projekta rekultivacije i sanacije devastiranih područja na teritoriji Subotice sufinansirao, između ostalog, i rekultivaciju parka u Banijskoj ulici. Za nas je to veoma važno pošto veliki gradovi imaju problem sa zelenim pojasevima i kreiranje ovakvih zelenih džepova u najurbanijim delovima grada značajno je za kvalitet života, edukaciju i obrazovanje stanovnika, da čuvaju i unapređuju površine.U Subotici su radovi na skoro svih 30 parkovskih lokaliteta koji se uređuju pri kraju i u Subotičani će ovog leta moći da uživaju u novim i obnovljevim parkovima - rekla je Željka Jurakić.

Elizabeta Tumbas je rekla da su radovi u Banijskoj završeni i da je počela faza održavanja, okopavanja i košenja.

 - Postavljen je i deo mobilijara. Reakcija građana je izuzetno pozitivna i iz istih razloga smo zahvalni Fondu. Naše zelene površine će biti ubuduće redovno održavane prve godine od strane JKP „Čistoća i zelenilo“. Verovatno će se i građani uključiti i nadamo se da će i čuvati i održavati parkove kao što to radi grad. U Banijeksoj je zasađaneno oko sto stablašica i više.

banijska ulica

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 9
Pregleda: 4637
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

ozelenjavanje parkova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.