Komentara: 0
Pregleda: 3342

Park Palić i Festival evropskog filma Palić potpisali protokol o saradnji

17.03.2011. u 00:55h
Izvor: RTV Yueco
Park Palić i Festival evropskog filma Palić potpisali protokol o saradnji

Festival evropskog filma Palić i Palić kao turistička destinacija su neraskidivi. Festival evropskog filma na Paliću ne može da se razvija bez razvoja turizma na Paliću, dok sam festival predstavlja jednog od najvećih promotera Palića kao turističke destinacije u inostranstvu, ocenili su predstavnici Otvorenog univerziteta I preduzeća Park Palić. Kako bi međusobnu povezanost što bolje iskoristili, predstavnici ove dve institucije su potpisale I protokol o saradnji koji su I pre potpisivanja potvrdili I u praksi zajedničkim nastupom na jednom od najznačajnijih evropskih filmskih festivala – Berlinalu.

Potpisani protokol o saradnji između Otvorenog univerziteta Subotica, kao organizatora Festivala evropskog filma Palić i preduzeća Park Palić, koje između ostalog obavlja I funkciju marketing menadžmenta Palića, biće uspostavljene i definisane zajedničke promotivne aktivnosti koje će u budućem periodu bite realizovane. Palićki filmski festival predstavlja jednu od karika kulturnog turizma, koji je ocenjen kao veoma bitan u subotičkoj turističkoj ponudi.

Koliko su turizam na Paliću i filmski festival povezani, najbolje govori da će zbog radova koji se izvode na ovoj turističkoj destinaciji program ovogodišnjeg 18. festivala biti siromašniji. Izostaće programi u bioskopu Abazija, kao I druženje I performansi na Ženskom štrandu.

Protokol o saradnji I pre potpisivanja primenjen je u praksi. Otvoreni univerzitet i Park Palić organizovali su zajedničko predstavljanje Palićkog festivala i Palića kao turističke destinacije na upravo završenom Berlinalu. Tako je Palićki filmski festival postao je jedan od najznačajnijih međunarodnih promotera ove turističke destinacije.

Festival evropskog filma Palić, po 18. put, ove godine će biti organizovan od 16. do 22. jula na nekoliko lokacija Subotice I Palića. Budžet ovogodišnjeg festivala će biti ravan prošlogodišnjem – oko 30 miliona dinara, a sam program će biti obogaćen novim sadržajima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3342
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.