Komentara: 0
Pregleda: 3057

Parać: Teoretski moguća dva kandidata za predsednika Skupštine

29.05.2012. u 17:53h
Izvor: RTV Yueco
Četvorogodišnji mandat novoizabranih 67 odbornika Skupštine grada Subotica počeće da teče od momenta davanja svečane izjave na konstitutivnoj sednici, a nakon ispunjavanja neophodnih procedura, najavio je predsednik Skupštine grada Slavko Parać.
Parać: Teoretski moguća dva kandidata za predsednika Skupštine

On je zakazao konstitutivnu sednicu Skupštine grada za 7. jun 2012. godine. Na dnevnom redu konstitutivne sednice pored verifikacije mandata novoizabranih odbornika, biće i izbor predsednika Skupštine grada i postavljenje sekretara Skupštine grada.

Kandidata za predsednika Skupštine grada može predložiti jedna trećina odbornika, što u slučaju Subotičke skupštine teroretski znači da mogu biti predložena dva kandidata, a njegov izbor se obavlja tajnim glasanjem. Što se postavljenja sekretara Skupštine tiče, to može biti osoba koja ima završen Pravni fakultet, položen Državni ispit i najmanje tri godine radnog iskustva, a o njegovom imenovanju odbornici će se izjašnjavati javno.

Nakon usvajanja ove tri tačke dnevnog reda, Skupština će biti konstituisana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3057
Povezane teme

Slavko Parać

Skupština grada Subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.