Komentara: 112
Pregleda: 9883
Video
Foto

Paori ponovo na ulicama - protestna vožnja Žedničkim putem

13.11.2023. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
Tačno u podne počela je protestna vožnja subotičkih paora, a oko 70 traktora kretalo se u koloni od "Radine kafane" do kružnog toka na Žedničkom putu. Nezadovoljni poljoprivrednici traže od resornog ministarstva da se ispune obećanja koja su im data proletos, a na listi su se našli i zahtevi za narednu godinu.
Paori ponovo na ulicama - protestna vožnja Žedničkim putem

Poljoprivredni proizvođači iz Starog Žednika, Đurđina, Male Bosne, Tavankuta, Ljutova, Šupljaka, Klise i drugih okolnih mesta okupili su se u prepodnevnim časovima kod "Radine kafane" odakle su krenuli u protestnu vožnju. 

Paori ponovo na ulicama - protestna vožnja Žedničkim putemZahtevamo da resorno ministarstvo ispuni ono što nam je u maju obećano. Zahtev koji se tiče uređenja tržišta i robnih berzi nije ispunjen. Još uvek muku mučimo sa plavim dizelom. Na razgovorima sa ministrom Malim i predsednicom Vlade Anom Brnabić bilo razgovora o tome da se plavi dizel plaća na pumpama bez akciza sa PDV-om, a oni su nama na kraju ponudili refakciju - objašnjava Marko Gabrić, poljoprivrednik iz Starog Ženika i dodaje da su na listi nalaze i zahtevi za sledeću godinu - Tražimo subvencije po hektaru za biljnu proizvodnju u iznosu 35 hiljada dinara. To smatramo opravdanim budući da su cene poljoprivrednih proizvoda niske i država treba u što većem obimu da subvencioniše biljnu proizvodnju. Kada je u pitanju stočarstvo tražimo da premija za mleko bude 19 dinara po litri, da podsticaji za priplodne mlečne krave budu 40 hiljada dinara po grlu, a da jednokratna stimulacija za prelazak junice u kravu iznosi 100 hiljada dinara. Takođe, tražimo subvencionisane kredite tokom cele godine sa kamatnom stopom od 1 odsto kojim se mogu refinansirati i postojeći krediti. Prošle godine smo imali problem sa moratorijumom jer ko je uzeo moratorijum ne može da uzima kredit. Ove godine smo ostali u debelom minusu i ne možemo da isplatimo kredite, dugovanja su ostala i prema zadrugama.

Paori ponovo na ulicama - protestna vožnja Žedničkim putemPoljoprivrednici iz Subotice i okolnih mesta najavljuju da će se sa prvim mrakom razići, ali i dodaju da će nastaviti protest već narednog dana, odnosno sve dok zahtevi ne budu ispunjeni.

Najnovija informacija je da će protest za danas biti završen u 16 časova.

Izvor: Subotica.com
Početak protesta poljoprivrednika na Žedničkom putu Početak protesta poljoprivrednika na Žedničkom putu Početak protesta poljoprivrednika na Žedničkom putu Početak protesta poljoprivrednika na Žedničkom putu Početak protesta poljoprivrednika na Žedničkom putu Početak protesta poljoprivrednika na Žedničkom putu Početak protesta poljoprivrednika na Žedničkom putu Početak protesta poljoprivrednika na Žedničkom putu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 4 dana
Komentara: 112
Pregleda: 9883

Povezana vest

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

poljoprivrednici

protest poljoprivrednika

protest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.