Komentara: 6
Pregleda: 10376

Pao prvi sneg u 2017. godini, za vikend najavljeno smrzavanje puteva

05.01.2017. u 15:33h
Izvor: Subotica.com
Pao prvi sneg u 2017. godini, za vikend najavljeno smrzavanje puteva

Prvi sneg nije iznenadio zimsku službu JKP “Čistoća i zelenilo”, pa su svi putevi koji su u njihovoj nadležnosti prohodni i očišćeni od snežnih nanosa. U akciji čišćenja puteva, koja je počela sinoć, učestvovalo je 29 ljudi, a potrošeno je oko 50 tona soli i duplo više rizle.

Putevi Srbije pozvali su danas vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, jer je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće stvaranje poledice. - "Ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo", navodi se u saopštenju. Putevi Srbije su apelovali na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetovali maksimalan oprez u vožnji.

- “Čištoća i zelenilo“  po ugovoru sa Gradom Subotica je u potpunoj pripravnosti sa vozilima, tako da nam nije bio problem da sinoć krenemo u akciju oko 18 časova. Izašlo je 13 vozila, od toga 8 velikih vozila koji razbacuju meašvinu rizle i soli i opslužuju lokalne puteve. Oni su bili u akciji od 18 časova do 5 ujutru. Paralelno se vodila akcija sa manjim vozilima, tu smo imali dva vozila, soljače koji su potrošili oko 50 tona soli. Imali smo i ljude u samom centru grada, gde smo još imali dva traktora-soljača. Sinoć su od 18 časova bili angažovani ljudi koji su po rešenju zaduženi za Zimsku službu, radnici i vozači. Direkcija za puteve, kao naš nadzor je pratila celu akciju i davala nam instrukcije. Oko 5 časova se velika akcija završila, a nakon toga je do 9 časova nastavljena akcija za čišćenje gradskih puteva, trotoara i parkinga - kaže Elizabeta Tumbas iz JKP „Čistoća i zelenilo“, poručujući da je ovo JKP spremno i za mnogo jače snežne nanose.

Održavanje autoputa kao i regionalnih puteva od snega realizuje se u skladu sa planom Zimske službe JP "Putevi Srbije", a realizuje ga kompanija "Vojput".

Meteorolozi su za vikend najavili temperature u debelom minusu, a kao posledica niskih temperatura očekuje se pojavljivanje leda na saobraćajnicama i putevima kako u gradu tako i na prigradskim pravcima pa se preporučuje povećani oprez u saobraćaju, ali i pešacima da pažljivo koračaju.

Pao prvi sneg u 2017. godini, za vikend najavljeno smrzavanje puteva

Izvor: Subotica.com
Malo snega u Subotici Malo snega u Subotici Malo snega u Subotici Malo snega u Subotici Malo snega u Subotici Malo snega u Subotici Malo snega u Subotici Malo snega u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 10376
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

saobraćaj

čišćenje snega

sneg u Subotici

padavine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.