Komentara: 2
Pregleda: 3636

"Panonski potpuri" za decu Kolevke

21.12.2011. u 15:30h
Izvor: SuMedija
"Panonski potpuri" za decu Kolevke

Vojvođanski muzičari Zvonko Bogdan, Bane Krstić, Đorđe Balašević i Zlatko Ribarić, u okviru projekta "Panonski potpuri" poklonili su danas deci iz subotičke "Kolevke" album pod nazivom "Strah od ljubavi". Reč je o dvostrukom CD-u snimljenom u okviru projekta "Panonski potpuri" koji je pokrenuo Zlatko Ribarić, muzičar koji boluje od jedne retke neizlečive bolesti okoštavanja mišićne mase celog skeleta.

Projekat su podržali Zvonko Bogdan, Bane Krstić i Đorđe Balašević, koji su poklonili svoje pesme, u želji da pomognu deci sa poteškoćama u razvoju, kao i osobama sa invaliditetom u Srbiji i regionu. Više od 5 hiljada primeraka CD-a, štampanih uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu I javno informisanje, biće poklonjeno deci i osobama sa poteškoćama u razvoju, a na proleće će u Subotici biti idržan prvi u nizu regionalnih koncerata čiji je cilj da se prikupe humanitarna sredstva za pomoć deci.

Promociji CD-a održanoj u "Kolevci" prisustvovali su pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić, Zvonko Bogdan, Bane Krstić i Zlatko Ribarić.

Milorad Đurić je izrazio zadovoljstvo što je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje imao privilegiju da učestvuje u relizaciji ovog zaista humanog projekta.

- Ovaj projekta je važan iz najmanje dva razloga. Prvi je sam Zlatko Ribarić koji fascinira snagom duha, nečim što tako retko viđamo na našim prostorima. Poruka koju Zlatko šalje svojim životom i borbom kroz život, čuvajući pri tom vedar i pozitivan duh, zaista je vrednost sama po sebi - rekao je pokrajinski sekretar Milorad Đurić. On je dodao da je drugi razlog zbog kojeg je realizacija ovog projekta važna to što predstavlja dobar model kako razvijati jednu humanitarnu ideju, kroz štampanje CD-a, a potom kroz različite događaje, promocije, koncerte na taj o način obezbediti dalju humanitarnu pomoć.

- Verujem da će ovaj projekt pomoći mnogoj deci da shvate da nisu sama, a sa druge strane će im, u materijalnom smislu, omogućiti stvari koje nemaju - rekao je pokrajinski sekretar Milorad Đurić dodavši da je veoma značajno što su projekat podržali vrhunski umetnici Zvonko Bogdan, Đorđe Blašević i Bane Krstić, koji su pokazali da imaju duha i osećaja za potrebe drugih.

Muzičari Zvonko Bogdan i Bane Krstić istakli su da su ponosani što su učestvovali u izradi pokretanju projekta "Panonski potpuri" i izradi CD-a "Strah od ljubavi", jer je nastao iz ljudskih, a ne iz komercijalnih razloga.

- Ovde nije rač samo o muzici, "Panonski potpuri" su poruka humanosti, koja kreće iz Srbije, a namenjana je svoj deci sa poteškoćama u razvoju u celom regionu - reako je Krstić je izrazio nadu da je objavljivenje ovog CD-a kraj jednog dugogodišnjeg sna Zlatka Ribarića i početak novog.

Zlatko Ribarić se zahvalio prijateljima koji su ga podržali tokom relizacije ovog projekta i najvio da će na proleće u Subotici započeti nova nota humanizna, odnosno niz koncerta za na kojima će se pevati za humanost.

U subotičkoj "Kolevci" je smešteno 180-oro dece, uzrasza od nekoliko meseci do 10-12 godina, iz 60 opština u Srbije, i iz regiona. Radi se o delimično hendikepiranoj i bolesnoj deci bez roditeljskog staranja.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3636
Povezane teme

kolevka

panonski potpuri

zvonko bogdan

bane krstić

đorđe balašević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.