Komentara: 0
Pregleda: 2190

Palićki susret planinara u znaku pešačenja Subotičkom peščarom

26.09.2018. u 16:09h
Izvor: Subotica.com
Palićki susret planinara održaće se od 28. do 30. septembra, a centralni deo manifestacije činiće pešačenje Subotičkom peščarom, koje će biti organizovano u subotu, 29. septembra.
Palićki susret planinara u znaku pešačenja Subotičkom peščarom

Ova tradicionalna manifestacija održava se po 44. put, a osim planinarima, namenjena je i sugrađanima, koje iz Planinarskog kluba "Spartak" pozivaju da im se pridruže u akciji pešačenja Subotičkom peščarom.

- Očekujemo veliki odziv građana, a sam susret biće propraćen prigodnim programom. Glavni deo je pešačenje na tri obeležene staze kroz Subotičku peščaru, za najmlađe učesnike smo pripremili kviz znanja, a celu aktivnost pratiće jedna izložba radova, koje smo odabrali preko foto konkursa na temu "Priroda i čovek" - izjavila je Andrea Štraka, potpredsednica PK "Spartak", na konferenciji za medije.

Okupljanje zainteresovanih za pešačenje Subotičkom peščarom biće u subotu, 29. septembra, kod Vizitorskog centra u Hajdukovu u 9 časova, a Feliks Krivošija, predsednik i trener sekcije planinarske orijentacije PK "Spartak", kaže da ova akcija zapravo predstavlja nastavak prošlonedeljne, kada je obeležen Dan pešačenja u Srbiji.

- Svim zainteresovanim učesnicima su na raspolaganju tri staze, dužine od četiri, 12 i 22 kilometara, a nakon pešačenja, svi će imati prilike da se okrepe i probaju čuveni planinarski pasulj, koji je sličan vojničkom, samo što je bolji - rekao je Krivošija.

Za one koji žele da se priključe akciji pešačenja Subotičkom peščarom, organizovan je i autobuski prevoz do Hajdukova. Zglobni autobus "Subotica-transa" krenuće od stajališta kod Lifke u 7:45 časova, a do konačnog odredišta kupiće putnike sa onih stanica na kojima inače staju gradski i prigradski autobusi. Povratak iz Hajdukova biće organizovan u tri termina, odnosno u 14, 15:15 i 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2190
Povezane teme

planinari

planinarski klub spartak

pešačenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.