Komentara: 2
Pregleda: 3635
Video
Foto

„Palićke notice“ brišu razlike

16.06.2023. u 15:08h
Izvor: Subotica.com
Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“, treći po redu, održan je na Letnjoj pozorinici na Paliću, i ovoga puta poslale su snažnu poruku da je svako dete jedinstveno i na sebi svojstven način talentovano.
„Palićke notice“ brišu razlike

Više od dve stotine mališana iz specijalnih i masovnih škola iz naše zemlje i regiona pevalo je i plesalo uz poznate filmske hitove.

Uz sedam revijalnih nastupa, prikazano je osam takmičarskih a odlukom stručnog žirija pobednik Festivala je JU Centar „Zaštiti me“ i OŠ „Đura Jakšić“ iz Banja Luke. Najbolji scenski nastup imale OISŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Sonja Marinković“ iz Subotice, a najbolji muzički nastup imao je Nacionalni inkluzivni hor ISON iz Novog Sada.

„Palićke notice“ brišu razlike

„Palićke notice“ brišu razlikeJedinstveni festival čiji je glavni cilj inkluzija i prihvatanje različitosti od malih nogu, otvorio je gradonačelnik Stevan Bakić, ističući značaj ovakve manifestacije.

- Muzika i ples su, svakako, jedan od najboljih načina da deca kroz kreativan rad i druženje prevazilaze barijere, razvijaju osećaj empatije i tolerancije. To je od izuzetnog značaja za doživljaj inkluzije kao jedinog prihvatljivog načina društvenog života. Upravo zbog toga, kao i zbog velike želje organizatora ovog festivala da deca sa radošću iščekuju „Palićke notice“ kao mesto gde su – deca samo deca, gde se druže, raduju i vesele, Grad Subotica je bio, i nastaviće da bude, pouzdan partner ove manifestacije - naglasio je Stevan Bakić.

„Palićke notice“ brišu razlike„Palićke notice“ brišu razlike

Festival su plesom otvorili prošlogodišnji pobednici iz Zvečana, sa Kosova i Metohije. Dlanovi se nisu štedeli za sirtaki u izvođenju Doma za decu “Kolevka”, kao ni za nastup uz gusle Marije Kovačević iz Tivta.

- Izuzetno nam je drago što smo učesnici jedne ovakve manifestacije. Gde god smo stali na Paliću, na svakom koraku smo se osećali lepo i prijatno. Ova deca ne smeju da budu zatvorena i ni na koji način degradisana, moramo da radimo na inkluziji a na ovakvim skupovima ona dolazi do pravog izražaa. Ovo je za njih veliki i neopisiv doživljaj – ističe Srđan Krunić, direktor Dnevnog centra za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Tivta.

Izvor: Subotica.com
"Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 3 dana
Komentara: 2
Pregleda: 3635
Povezane teme

palićke notice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.