Komentara: 12
Pregleda: 3013
Foto

Palić primer kako prebroditi krizu u turizmu

18.09.2021. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Ako neka turistička destinacija može da bude primer uspešnog oporavka posle pandemije onda je to Palić. Zbog toga nije slučajno što je radionica „Uspešni primeri oporavka turističkih destinacija nakon kriza i primene na Srbiju” održana juče u Velikoj većnici subotičke Gradske kuće.
Palić primer kako prebroditi krizu u turizmu

Reč je o jednoj u nizu radionica u okviru programa „Edukacija ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije”, koje se realizuju na teritoriji cele države, sa ciljem da se učesnici upoznaju sa primerima dobre prakse savladavanja problema u razvoju i funkcionisanju turističkog tržišta u Srbiji.

Po rečima Aleksandra Medakovića, direktora Turističke organizacije Subotice, koja učestvuje u projektu, naša destinacija nije pretrpela velike gubitke.

Palić primer kako prebroditi krizu u turizmu

- Palić i Subotica i ove godine beleže porast broja noćenja. Subotica za 40, a Palić za 70 odsto, što nam je jako značajno. Takođe povećao se i broj dana boravka turista – kaže Medaković.

Uz predstavljanje turističkih destinacija i njihovih strateških koraka u prevazilaženju krize izazvane virusom kovid-19, dat je i osvrt na različite krizne situacije koje se mogu očekivati u budućnosti, kao i način za njihovo prevazilaženje.

- Dobra smernica od prošle godine je što nismo mogli nigde drugo da idemo nego u Srbiji. Sada smo u drugačijoj situaciji, zemlje Zapadnog Balkana su odvele veliki broj naših turista. Na nama je da vidimo koje smo nove proizvode izvukli, da se povežemo i izvučemo nešto novo, jer turizam definitivno neće biti isti posle pandemija – ističe Miloš Ćuruvija.

Palić primer kako prebroditi krizu u turizmuProjekat realizuju Turistička organizacija Srbije, Centar za istraživanje i studije turizma iz Novog Sada i lokalne turističke organizacije. Predviđeno je da  traje do 1. novembra.

- Ideja je da se definiše deset tematskih blasti koje se tiču oporavka turističke privrede i da  250 aktera iz javnog i civilnog sektora prođu obuke. Imamo 500 učesnika i više od 85 turističkih organizacija koje su se uključile sa svojim destinacijama – objašnjava Milan Ćulić.

Palić primer kako prebroditi krizu u turizmu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3013
Povezane teme

Turizam Subotica

turizam palić

turizam na paliću

turizam

aleksandar medaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.