Komentara: 3
Pregleda: 2296
Foto

Paketi hrane i higijene za naše najugroženije sugrađane

15.10.2021. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Povodom Svetskog dana hrane i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, danas je u prostorijama Crvenog krsta Subotice počela podela paketa hrane i higijene za naše najugroženije sugrađane koje je odredio Centar za socijalni rad.
Paketi hrane i higijene za naše najugroženije sugrađane

Nakon što je 22 godine radio kao modni krojač u "Željezničaru", Robertu Kenjerešu je dijagnostifikovana epilepsija, te je bio primoran da ode u invalidsku penziju. U međuvremenu se spisak zdravstvenih problema povećao, pa tako danas muku muči i sa kičmom, astmom i dijabetesom. Zbog svega toga nije u mogućnosti da radi, te mu je paket hrane koji mu je danas uručen i više nego značajan.

- Imam 15.500 dinara penziju, a od toga se ne može živeti. Jedva mogu preživeti. Lekovi su skupi, trebalo bi i vitamin B, a gde je sve ono što inače treba plaćati - kazao je Kenjereš.

Paketi hrane i higijene za naše najugroženije sugrađaneCrveni krst Subotice svake godine, sada već tradicionalno, počinje podelu paketa pomoći na Svetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, a ove godine je obezbeđeno ukupno 2.000 paketa hrane i 300 paketa higijene za naše najugroženije sugrađane koje je odredio Centar za socijalni rad.

- Danas počinje podela 642 paketa kod nas u prostorijama, koja su namenjena sugrađanima iz gradskih mesnih zajednica, Centar 1, Centar 2, Centar 3 i Dudove šume. Sadržaj paketa je uobičajen i korisnici sa uputom Centra za socijalni rad dolaze po ove pakete, koje obično podelimo sve do kraja februara, marta naredne godine - kazao je Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotice.

Paketi hrane i higijene za naše najugroženije sugrađanePakete je finansirala lokalna samouprava u iznosu od četiri miliona dinara, a kako je istakao Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, cilj je da se kroz ovaj, ali i druge vidove pomoći pruži maksimalna podrška socijalno ugroženim sugrađanima.

- Taj iznos je isti kao i prethodne godine, jer kao što znate, ove godine nismo smanjivali program dečije i socijalne zaštite u budžetu. Želim da istaknem pre svega dobru saradnju sa Crvenim krstom i na drugih programima na kojima sarađujemo, kao što je Narodna kuhinja, za koju je izdvojeno 32 miliona dinara na godišnjem nivou za 1.200 korisnika. Pored toga, našim najugroženijim sugrađanima direktnu podršku dajemo i kroz jednokratnu novčanu pomoć svake godine. U budžetu za ovu godinu je bilo planirano sedam i po miliona dinara, međutim, mi smo opredelili još milion dinara dodatnih sredstava, ukupno osam i po miliona dinara za naše najugroženije sugrađane - poručio je Đukanović.

Izvor: Subotica.com
Podela prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene Podela prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene Podela prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene Podela prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene Podela prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene Podela prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene Podela prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene Podela prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2296
Povezane teme

crveni krst

ilija đukanović

crveni krst subotica

dr siniša trajković

podela paketa pomoći

paketi higijene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.