Komentara: 2
Pregleda: 2222

Pacijenti sa respiratornim tegobama ponovo će moći kod izabranog lekara

14.07.2023. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
U pojedinim službama Doma zdravlja došlo je do izmena u radu, pa se sada pacijenti sa respiratornim tegobama javljaju izabranom lekaru, testiranje na COVID vršiće se u ZZJZ, a prilikom ulaska u bolnicu (operacije, intervencije) testiraće se samo onkološki i hematološki bolesnici, takođe u ZZJZ. Ambulanta ogranak 7 (koja se do sada nalazila na adresi Trg žrtava fašizma 16) od ponedeljka će funkcionisati na novoj adresi, u Harambašićevoj broj 2.
Pacijenti sa respiratornim tegobama ponovo će moći kod izabranog lekara

Od ponedeljka, 17. jula svi pacijenti sa simptomima infekcije respiratornog trakta kao i zbog povišene temperature, umesto u COVID ambulatnu, mogu se javiti svom izaranom lekaru, u ambulanti u kojoj im se nalazi zdravstveni karton. 

 - Molimo pacijente koji se zbog povišene telesne temperature javljaju svom izabranom lekaru, da ulaskom u čekaonicu koriste zaštitne maske. Prema uputstvu Ministarstva zdravlja maske više nisu obavezne ali je preporuka da se nose. Prema indikacijama i odlukom izabranog lekara, pacijenti će se dalje tretirati, i po potrebi u odnosu na kliničku sliku slati dalje na dijagnostiku na testiranje u ZZJZ i terapijski tretman u respiratornu ambulantu pulmologu na adresu Harambašićeva 2 - objašnjava dr Mihaela Budimski Soldat.

Pacijenti sa respiratornim tegobama ponovo će moći kod izabranog lekaraDo sada su svi pacijenti koji su išli u bolnicu radi operativnih zahvata i operacija, morali biti testirani. Sada je testiranje obavezno samo za dve grupe pacijenata.

 - Do sada su se svi morali testirati, ali sada se to ukida osim za pacijente koji su onkološki i hematološki bolesnici a koji zahtevaju hospitalni tretman, te će se oni i dalje testirati na COVID, PCR metodom. Ovi pacijenti će se za potrebe testiranja pre ulaska na bolničko lečenje javljati u ZZJZ Subotica radnim danom 7- 12 časova - dodaje ona. 

Pacijenti koji su svog izabranog lekara posećivali u ambulanti na Trgu žrtava fašizma 16, od ponedeljka će po ustaljenom radnom vremenu moći da se jave izabranim lekarima dr Tamari Rokvić i dr Brigiti Peić na novoj adresi, u Harambašićevoj ulici broj 2. 

 - Odlukom Suda zgrada u kojoj se nalazi Uprava Doma zdravlja kao i zubna tehnika je restitucijom vraćena starim vlasnicima. Iz ovog razloga smo prinuđeni da izvršimo reorganizaciju u Stomatološkoj službi i Službi opšte medicine Doma zdravlja Subotica. Zubna tehnika se smešta u prostorije sadašnje ambulante 7. Ambulanta ogranak 7, sa adrese Trg žrtava fašizma 16, će od ponedeljka 17. jula 2023. godine početi sa radom na novoj adresi, u Harambašićevoj ulici broj 2 (zgrada ATD-a), koja je na udaljenosti svega 400m od prethodne lokacije. Što se tiče dela Uprave doma zdravlja, Grad Subotica- lokalna samouprava je našla prelazno rešenje o kojem ćemo naknadno dati obaveštenje - kazala je dr Budimski Soldat. 

Pacijenti sa respiratornim tegobama ponovo će moći kod izabranog lekaraUsled vraćanja na stari režim rada u planu je i povratak specijalista interne medicine Doma zdravlja u sistem rada precovida, na staru adresu, za desetak dana. Na ovaj način će se u potpunosti rad Specijalističko-konsultativne službe Doma zdravlja vratiti na poznatu adresu, u ulici Harambašićeva broj 2 (ATD). Podsećamo, do sada su internisti Doma zdravlja pacijente primali u ambulanti opšte medicine ogranak 3 na adresi Ruđera Boškovića 22. O tačnom datumu preseljenja i početka rada specijalističko konsultativne službe Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici, pacijenti će naknadno biti obavešteni putem medija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 dana
Komentara: 2
Pregleda: 2222
Povezane teme

izabrani lekari subotica

dom zdravlja subotica

mihaela budimski

dom zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.