Komentara: 0
Pregleda: 2459

Ozelenjen salaš Esperanca

19.01.2011. u 20:35h
Izvor: RTV Yueco
Ozelenjen salaš Esperanca

Na salašu Specijalne Osnovne i Srednje škole “Žarko Zrenjanin” ozelenjeno je dvorište. Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta je 5.juna prošle godine povodom Svetskog dana životne sredine odigrala je predstavu More, a sav prihod upotrebljen za kupovinu sadnica koje su glumci danas i zasadili. Akcija je realizovana u saradnji sa Goranskim rasadnikom.

Glumci Narodnog pozorišta srpske drame danas su zasadili sadnice u dvorištu na salašu "Esperansa" , škole "Žarko Zrenjanin". Zajedno sa učenicima škole dali su svoj doprinos na očuvaju i oplemenjivanju planete. Sadnice su iz Goranskog radnika i kupljene su od prihoda koji je sakupljen prilikom izvođenja predstave more, na Svetski dan životne sredine, 5.juna.

U Školi Žarko Zrenjanin su veoma zadovolji donacijom. Istakli su da ih nikada Pokret gorana ne zaboravlja i da su iznenađeni odlukom uprave pozorišta da baš oni dobiju sadnice.

Okolinu škole krase četinari. Zasađeno je 12 breza, 10 sadnica brestova, 20 jova, jedna tisa, tri gelegunje i 25 sadnica ukrasnog šiblja.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2459
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.