Komentara: 1
Pregleda: 2288

Ove godine obezbeđeno više od 34 hiljade plavih kanti

11.12.2023. u 13:26h
Izvor: Subotica.com
Nakon što su obezbeđene plave kante za subotička domaćinstva, kante za odlaganje reciklabilnog otpada biće podeljene i stanovnicima Novog Kneževca, Čoke, Sente, Bačke Topole i Malog Iđoša, čime će ceo region biti pokriven.
Ove godine obezbeđeno više od 34 hiljade plavih kanti

Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine, Nemanja Erceg potpisao je danas ugovore o nabavci plavih kanti sa predstavnicima ovih pet opština. Kako je rečeno, ukupna vrednost svih ugovora je preko 50 miliona dinara.

Ove godine obezbeđeno više od 34 hiljade plavih kanti

- Zahvaljujući ovim ugovorima biće podeljeno 17. 200 plavih kanti koje će imati ulogu da građani na samom mestu nastanka otpada, u svojim domaćinstvima, mogu da vrše primarnu separaciju i da na taj način olakšaju sekundarnu separaciju koja se vrši u krugu Regionalne deponije. Cilj nam je da sa sadašnijih 4 odsto, separaciju povećamo na više od 20 odsto - kazao je Erceg i dodao da je sada kompletan region pokriven plavim kantama - U prethodnom krugu je takođe izdvojeno 50 miliona dinara za nabavku plavih kanti i to za potrebe domaćinstava u Subotici. Tada je isporučeno isto oko 17 hiljada kanti za odlaganje reciklabilnog otpada, što znači da smo ove godine obezbedili 34 hiljade plavih kanti za Severnobački i Severnobanatski region tj, za sva mesta koja su u regionalnom sistemu upravljanja otpadom.

Ove godine obezbeđeno više od 34 hiljade plavih kantiGovoreći o značaju primarne separacije otpada, iz Regionalne deponije navode da je celokupan tehnološko-tehnički sistem napravljen tako da dvokantni sistem mora da funkcioniše. Dodaju i da je tokom ove godine povećan procenat kućnog otpada koji se odvozi na Regionalnu deponiju.

Prošle godine dopremljeno nam je 28 hiljada tona otpada, a ove godine do sada čak 60 hiljada tona. To je približno našem maksimalnom kapacitetu koji iznosi 70 hiljada tona - izjavio je Gligor Gelert, direktor Regionalne deponije.

Ove godine obezbeđeno više od 34 hiljade plavih kanti

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2288
Povezane teme

regionalna deponija

reciklaža

kućni otpad

selekcija otpada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.