Komentara: 13
Pregleda: 4569

Ove godine 8 Subotičana izvršilo samoubistvo

09.09.2011. u 18:26h
Izvor: RTV Yueco
Ove godine 8 Subotičana izvršilo samoubistvo

Ove godine 8 Subotičana je izvršilo samoubistvo, a 100 je pokušalo da oduzme sebi život, saznaje yu eco pred Svetski dan prevencije suicida koji se obeležava sutra. Širenje informacija o zdravstvenom problemu suicida, smanjenje stigme i iznad svega povećanja znanja kroz edukacije i treninge su važni zadaci celokupne stručne javnosti.

Ovogodišnji moto akcije je „Sprečimo samoubistava u multikulturalnim zajednicama”, sa kojom organizatori žele da ukažu na činjenicu da su sve zemlje u svetu u stvari multikulturalne zajednice.

U poslednjih pedeset godina broj samoubistava u svetu porastao je za 60%. Gotovo četvrtina svih suicida danas se dešava kod adolescenata do 25-te godine. Suicid je među 3 vodeća uzroka smrti kod populacije uzrasta 15-44 godine, a drugi vodeći uzrok smrti kod mladih uzrasta 10-24 godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 4569
Povezane teme

samoubistva u Subotici

pokušaji samoubistva subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.