Komentara: 0
Pregleda: 1647

Otvoreni obnovljeni delovi subotičke bolnice

04.06.2010. u 14:16h
Izvor: Blic
<p>Subotička bolnica dobila je danas obnovljeno odeljenje za ginekologiju i aku&scaron;erstvo i novo moderno opremljeno odeljenje za lečenje ljudi koji su pretrpeli moždani udar.</p>
Otvoreni obnovljeni delovi subotičke bolnice

Pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja dao je 30 miliona dinara za obnovu tih delova bolnice.

Otvaranju tih delova bolnice za rad su prisustvovali i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Pajtić je ukazao da je moždani udar jedan od najčešćih uzroka smrti u Srbiji, kao i da je zbog toga važno opremanje bolnica za lečenje tih oboljenja.

"Svaki treći slučaj moždanog udara je sa smrtnim ishodom, a ova jedinica će omogućiti preko potrebnu pomoć u prvim satima posle udara, čime će se umanjiti i smrtnost, ali i posledice moždanog udara", rekao je Pajtić.

U Mesnoj zajednici Zorka u Subotici danas je otvoren i objekat površine 550 kvadratnih metara u koji će biti smešteni ambulanta, apoteka, vrtić i gerontološki klub. Ta mesna zajednica ima oko sedam hiljada stanovnika.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1647
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.